G4Media.ro

UDMR vrea înființarea de regiuni de dezvoltare care pot obține autonomie specială.…

UDMR vrea înființarea de regiuni de dezvoltare care pot obține autonomie specială. Uniunea a depus un proiect de lege pentru ”transpunerea prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezoluția de la Alba Iulia”

Un proiect de lege depus, luni, la Parlament, de către UDMR prevede ”transpunerea în legislație a prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezoluția de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”, informează News.ro. Parlamentarii UDMR invocă drept fundament al inițiativei legislative alineatul 1 al punctului III al Rezoluției care stipulează: ”Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său şi fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare şi la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc”.

UDMR cere adoptarea proiectului în regim de urgență astfel încât minoritățile naționale să beneficieze de reprezentare proporţională în instituţiile administrative la nivel local, judeţean, naţional şi european și reprezentare proporţională a minorităţilor naţionale în instanţe şi tribunale.

Totodată, proiectul dă posibilitatea înfiinţării, prin lege, a unor regiuni de dezvoltare separate, iar aceste noi regiuni pot obţine, prin lege, un statut de autonomie specială pentru judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă.

La nivelul ministerelor, precum şi la nivelul serviciilor publice deconcentrate ale acestora, ar urma să se asigure angajarea/numirea de personal, inclusiv de conducere, proporţional cu numărul persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale istorice, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local.

Este stipulată și adoptarea Legii privind statutul minorităților naționale care să reglementeze modul de administrare autonomă a vieţii culturale, învăţământului şi culturii minorităţilor naţionale istorice.

”UDMR consideră că, în Anul Centenar, a sosit momentul ca principiile care vizează convieţuirea interetnică să fie transpuse în lege, astfel cum au fost formulate în Rezoluţia adoptată la Adunarea Naţională de la Alba Iulia. Democraţia se bazează pe statul de drept, iar democraţia românească poate fi împlinită numai dacă prevederile Rezoluţiei de la Alba Iulia se implementează în legislaţia română”, susține UDMR.

UDMR a mai susținut în acest an un proiect de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc, proiect care a picat la vot.

Foto: Facebook/ Kelemen Hunor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

41 comentarii

 1. pai toate de pe lista udmr incalca constitutia.
  asa ca plimbati ciardashul,mai baiezti…incercati prin 2118.

  • Pai prin popor se intelege poporul roman! Nu alt popor. Ca sintem in Romania, remember?

  • Pai prevederile privind popoarele conlocuitoare din Rezoluția de la Alba Iulia au fost transpuse legal, in practica, prin Tratatul de la Trianon. A, da, ungurii l-au semnat dar nu au recunoscut acest Tratat si, ca urmare, au ocupat Transilvania in 1940 (comitand niste atrocitati greu de imaginat pentru lumea civilizata). Dar razboiul s-a terminat si prevederile au fost reglate prin Tratatul de la Paris. Pe care ungurii l-au semnat si l-au recunoscut de data asta. Deci, potrivit dreptului international, problema este rezolvata de vreo 70 de ani si probabil ca este bine rezolvata daca pana acum nu au fost probleme. Asa ca, ce dracu mai vrea organizatia fascista UDMR ???? Varful de lance al statului asiatic medieval cotropitor Ungaria.

  • mona, raționamentul tău este ciclic: suntem în România pentru că suntem români și suntem români pentru că suntem în România. Nu iese la calcul: de ce are atunci România teritorii în care sunt majoritari maghiarii? Știu bine că există răspunsuri la întrebarea asta, dar toate conduc spre necesitatea unei autonomii speciale a regiunii, pe care oamenii de altfel o și cer prin reprezentanții lor și chiar nu costă prea mult să o permitem: în schimb se oferă recunoașterea în integralitatea ei a Rezoluției de la Alba Iulia, un pas în sensul reconcilierii.

 2. Să-ți fie rușine, Uniune a Tovarășilor Maghiari din România! Vrei drept de reprezentare în corpurile legiuitoare? Ai ‘legiuit’ prin Marton Arpad, cel de-o teapă cu Florin Iordache, şi prin parlamentarii tăi, de n-a mai rămas aproape nimic din Justitie!
  Vrei la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc? Ai avut, în disproporție cu numărul indivizilor cocoțați în fruntea maghiarilor de rînd, viceprim-ministru maghiar, miniștri maghiari și căruțe intregi de secretari de stat maghiari! […]

 3. E caduca la 100 de ani problema!
  Dar romanii nostri din Ungaria ce drepturi au?!
  Le asigura Ungaria regiuni autonome si drepturi ca ale maghiarilor din Romania?
  Eu zic ce aveti cetateni romani de etnie maghiara mai multe drepturi decat oricine altcineva in aceasta tara!

  • Pana una alta, nu Romania „le da” drepturi transilvanenilor maghiari ca sa aveti dreptul sa cereti ceva in Ungaria. Ca obraznicie.sa cereti aveti, miticilor nespalati!

   Drepturile trebuie date maghiarilor transilvaneni PENTRU CA SINT PARTE A ACORDULUI DE UNIRE DE ACUM 100 DE ANI.

   Daca regatul miticilor nu-si respecta angajamentele TRANSILVANIA trebuie sa devina independenta ca prima consecinta. Si asta ca roman o zic. Nu ne duceti cu zaharelul miticilor si teleormanenilor ca punem coasele pe voi!

  • Ba @asistatule, ce drepturi nu au?? Au drepturi mai puține decât „miticii”? Nu au ei mai multe locuri in parlament decât proporțional cu procentul de popoulatie pe care îl reprezintă în țară (asta prin neparticiparea miticilor la vot)?nu curvele UDMRiste și-au băgat tot timpul coada și au votat legi care ne-au făcut rău tuturor, au ținut în brațe hoții și ticăloșii din politica românească? Nu si printre politicienii lor sunt sute de hoți care au jefuit și ei, cot la cot cu cei români, țara asta? Praful se alege dupa voi din tot, nemernicilor! Nu mai bine făceați voi legile și dezvoltați economia în toate regiunile, să fie bine tuturor etniilor din tara asta? Nu voi, ne dați în cap și ne faceți rai românilor și celorlalte naționalități, apoi vreți drepturi speciale pt maghiari???
   Da celelalte naționalități numai drepturi???
   Tâmpitule, tii în brațe teleormănenii de la conducere, deși poporul țipă că îi face rău, și tot tu te plângi?? Pe noi ne distrugeți, apoi vreți dezvoltare specială?? Praful să se aleagă de voi, ticăloșilor!

  • in concluzie, @asistat, asta votati si sustineti, asta aveti!
   Cand nu veti mai sustine hotii, mafiotii si incompetenii la conducere, ne vom dezvolta cu totii (din toate regiunile si de toate etniile)! cat timp tineti in brate hotii, vom suferi toti- uniti la bine si la rau, cum se zice..
   Ma asteptam ca macar din Transilvania sa fie reprezentanti mai de soi, dar nimic… toti o apa si un pamant- la fel ca miticii si teleiormanezii pe care ii critici.
   Sanse de dezvoltare autonoma ati avea multe daca nu ati sustine teleormanezii actuali la conducere (pt ca astia nu vor si nu pot sa faca proiecte de dezvoltare); avem ex orasului Oradea care a reusit singur sa acceseze fonduri europene si sa se dezvolte mai mult decat altele.
   Atat timp cat ii sustineti pe cei care nu vor si nu pot sa acceseze fonduri europene, le sunteti complici si nu aveti dreptul sa cereti autonomie in dezvoltare (noua ne blocati dezvoltarea, iar voi aveti pretentii, nu??)

  • @asistat nu o zici ca roman!

 4. Cred ca abia astepta Hunor sa ramana PSD fara majoritate in sparlament. Acum o sa-i forteze mana lui dragnea sa dea legea asta cu autonomia, pentru ca asta este de fapt, si in schimb curvele udemeriste sponsorizate de la Moscova via Budapesta, vor vota proiectele lui lui Dragnea. Adica cu alte cuvinte, dragnea vinde tara. Si noi stam pe margine cu popcorn si dam cu huo.

 5. Acum vedeti voi, PSD a declarat autonomia statelor paralele, Tudorel Toader a declarat autonomia magistratilor iar UDMR autonomia teritoriala.

 6. Intr-adevar, Valcov avea dreptate, PSD-ul se afla foarte aproape de momentul unei realizari marete , spre bucuria…ungurilor de pretutindeni…

 7. @Asistat. Orice, nu mai român nu ești. Probabil te plătesc rușii și/sau ungurii să bagi bățul prin gard.
  Maghiarii sunt tratați în mod egal īn România și conviețuiesc īn mod civilizat și uman cu românii.
  Ceea ce face UDMR e o mizerie. Dacă aveam un guvern de profesioniști și un ministru de externe atunci le dădeau peste nas UDMR-ului. Mă astept la orice din partea lui Dragnea. Ăsta nu are D-zeu, nici mamă nici tată și cel mai rău pt noi, nu are nici țară.

  • are tara…peste Atlantic.Cu tot cu insula Belinas de Amazonas.

  • scrie ca „miticii” sunt nespalati! asistatul este spalat la nufarul, chimic! habar n-are pe ce lume se afla

 8. II. Adunarea Națională rezervă teritoriilor sus indicate AUTONOMIE PROVIZORIE până la întrunirea Constituantei aleasă pe baza votului universal.

  III. În legătură cu ACEASTA (AUTONOMIA PROVIZORIE), ca principii fundamentale la alcătuirea noului Stat Român, Adunarea Națională proclamă următoarele:

  Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra și judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său și fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc.
  Deci, autonomia aia PROVIZORIE (instruire, administrare, judecată) a fost până la întrunirea Constituantei. Cum noua constituție a apărut în 1923… autonomia aia provizorie a durat cel mult până atunci.
  În consecință, este aberant să pretindeți acum, în 2018, că nu a fost respectată Declarația de la 1 decembrie de la Alba Iulia.

 9. II TIN OLITZA TERI SI DRAGNE

 10. E greu să aprobe PSD mai multă izolare locală, după experimentul cu teleormanizarea, care s-a soldat cu unele critici.

 11. @Asistat. Și dacă nu știai: Infăptuirea României mari a avut ca bază și comuniunea lingvistică a Transilvaniei cu Patria mamă. Ca să intelegi ce vreau sa spun: se vorbea curat aceeași limbă. Romania a fost singurul stat din Europa care și-a reunit teritoriile avand la baza si aspectul lingvistic.
  Bineînțeles că acest fapt nu e atestat oficial, în mod istoric. Dar e foarte usor sa îți dai seama.
  Nu există dialecte ale limbii române pe teritoriul României, așa cum există īn Germania, īn Franța, Italia, mai vb de Spania? Unde se presupune ca bascii vorbesc o limbă mai veche decåt limba latină.

 12. scrie ca „miticii” sunt nespalati! asistatul este spalat la nufarul, chimic! habar n-are pe ce lume se afla

 13. Rezoluția a devenit nulă când Ungaria a invadat Transilvania, în 1919. Ghinion. O mai fi opinca aia pe Parlamentul din Budapesta?

 14. 1. E foarte posibil ca UDMR sa obtina toate acestea rapid de la Dragnea, disperat acum ca ar putea pierde puterea si va ajunge la puscarie.
  2. E la fel de posibil ca majoritatea romanilor din Transilvania sa se ralieze la ideile lansate de UDMR, in ideea ca numai astfel vor scapa de mafia miticilor pesedisti care au tabarat pe tara noastra ca lacustele si care par de neinlaturat.
  3. Rational ar fi ca partidele de opozitie sa nu inceapa a diaboliza cererile UDMR, daca vor sa nu apara in ochii Occidentului ca nationalisti grosieri. Cu exceptia ideii de creare a unor regiuni de dezvoltare separate cu un statut de autonomie specială, personal consider ca solicitarile UDMR corespund literei si spiritului Rezolutiei de la Alba Iulia.
  4. Vrem ca Romania sa ramana in granitele actuale? Atunci sa fim realisti si sa intelegem ca injuraturile pe care unii dintre noi le adreseaza mereu etnicilor maghiari nu fac decat sa le intareasca occidentalilor imaginea ca sunt victime ale unei populatii inca indoctrinate de propaganda ceausista.
  5. Nu stiu cine o fi fost ala din MAE sau din PSD care l-a obligat pe ambasadorul Hurezeanu sa adreseze acea scrisoare natanga agentiei de presa DPA, care a publicat o stire absolut corecta despre Transilvania in 1918 si in care cuvanrul german care defineste actul unirii e „Anschluss”, care in romana se traduce prin „”alaturare, raliere”. Se mai precizeaza, corect, ca si reprezentantii minoritatii germane din Transilvania au votat pentru „Anschluss an Rumaenien” (pentru „alaturarea la Romania”). Bietul Hurezeanu care, sunt convins, nu a riscat sa explice ca e o nerozie, de teama sa nu fie considerat „nazist” ca Presedintele Iohannis, a trebuit sa se supuna. Pacat ca un om ca el se lasa manevrat de puterea pesedista in scopurile ei manipulatoare, folosindu-se de orice chichita pentru indepartarea noastra de Occident.
  Daca G4Media nu imi cenzureaza aceasta postare, voi reveni imediat cu traducerea in romana a articolului infierat.

  • Articolul din DPA:
   Alaturarea Transilvaniei, Romania sarbatoreste 100 de ani.
   Astazi Transilvania se afla in centrul Romaniei. Asta nu a fost intotdeauna asa.
   Romania sarbatoreste 100 de ani de la alaturarea fostei provincii ungare Transilvania.
   Cu acest castig teritorial prin sfaramarea Austro-Ungariei dupa Primul Razboi Mondial, Romania si-a marit atunci teritoriul cu cca o trreime.
   In Transilvania romanii deja constituiau atunci majoritatea. Reprezentantii celor cca 800.000 germani care traiau acolo au votat si ei alaturarea la Romania. Intre timp, majoritatea etnicilor germani s-au expatriat.

   Acesta e articolul incriminat.
   Fac aici urmatoarea observatie: dupa intrarea armatei germane in frunte cu Hitler in Austria si includerea Austriei in Reichul German, cuvantul „Anschluss” a capatat pana azi si un sens nou, politic, de „anexiune”, cu referire la actul includerii Austriei in Reichul German. Din articolul respectiv, cu nimic dusmanos, reiese insa clar ca nu cu acest sens e folosit de DPA.
   Si inca ceva: un lider pesedist spunea asta seara ca va trebui ca autoritatile romane sa transmita intregii Europe ca nu a fost vorba de o anexare si sa le aratam europenilor cum a fost in realitate.
   Atata ne-ar mai trebui – zic eu – ca sa ne facem de tot rahatul, declansand o polemica al carui final nici nu vreau sa-l mai prevad.

  • @ CIOBANUL BUCUR

   Tu afirmi ca termenul „Anschluss” si-a pierdut din conotatia negativa. Pe ce te bazezi ?

   Crezi ca zwastika Indiana si-a recapatat sensul initial ?

   Crezi ca termenul Axa Bucuresti – x – y are acum conotatii pozitive ?

   Cand Daia a folosit termenul „holocaust” ati sarit toti in sus.

   „Holocaust” cf DEX are sensul de „ars”

   „HOLOCÁUST, holocausturi, s. n. 1. (În Antichitate) Jertfă adusă zeilor, în care animalul sacrificat era ars în întregime. ♦ Fig. Ofrandă, sacrificiu. 2. Spec. Exterminare (prin diferite metode) a unei mari părți a populației evreiești din Europa de către naziști și aliații lor. 3. (În prezent) Ucidere în masă din cauza unor motive politice, religioase sau ca urmare a unor cataclisme provocate de om. [Pr.: -ca-ust. – Var.: olocáust s. n.] – Din fr. holocauste.”

   https://dexonline.ro/definitie/holocaust

  • @Ciobanul Bucur, romanii din Transilvania sunt si ei vinovati de ce se intampla acum; din cate imi amintesc si jud de aici au fost destul de rosii (pt ca asta le-a fost alegerea sau pt ca nu s-au obosit sa mearga la vot)…
   in cateva luni, apoi in max doi ani, vom avea posibilitatea sa alegem din nou, atat romanii transilvaneni, cat si restul moldovenilor, miticilor,etc
   Romanii din Transilvania sa nu mai voteze cu psdu’ daca vor dezvoltare; asa ca, pana atunci sa vada si ei cum e, daca au fost partasi la instalarea acestui dezastru..prin vot pot rezolva f usor, nu trebuie sa se separe de Romania sa isi indeplineasca dorintele…poate acum inteleg toti romanii sa nu mai aleaga hoti si penali (il stiti pe ala din MM care a fost ales chiar daca era in puscarie?? cum sa alegi asa ceva?? chiar nu se mai gasea unul capabil?)

  • 1. CCR a trecut CSAT-ul in subordinea Parlamentului.
   2. Forurile internationale dau dreptul la autodeterminare prin referendum, primeaza omul si nu locul.
   3. Timpul are doar prezent, trecutul si viitorul sunt iluzii.
   4. Coruptia a distrus regate si imperii.
   5.4. Vom fi iarasi ce am fost, si mai nenorociti decat atat !

  • @ X-link.
   – Eu nu am afirmat ca termenul „Anschluss” si-a pierdut din conotatia negativa. Dovada e faptul ca politrucii romani au sarit in sus de furie prosteasca. Am afirmat ca dupa 1938 a capatat si un sens politic, acela de anexiune. Sensul negativ a fost dat de puterile care condamnau actul respectiv. Pentru imensa majoritate a germanilor si austriecilor actul a fost primit cu entuziasm. Vezi un film facut de englezi in ultimii ani si care e dat deseori pe Viasat Histoiry, cu intrarea triumfala a lui Hitler in Austria, primit cu urale. Astea au fost vremile atunci, sa nu ne prefacem ca nu intelegem. Am vrut sa argumentez ca in niciun caz in articolul DPA nu e folosit in sens negativ, ci acesta e cuvantul potrivit in limba germana.
   – Eu mi-am exprimat dezamagirea pentru ca un om de talia lui Hurezeanu, in loc sa le explice celor care i-au cerut sa trimita acea scrisoare ca efectul ar putea fi negativ, ca nu e cazul sa mai si declansam o polemica internationala, in care ungurii cu certitudine vor iesi invingatori, a acceptat sa o faca, ba mai mult, a acceptat sa se mai si explice in fata haitei de manipulatori de la A3, in loc sa-i sictireasca pentru indrazneala lor. Acelasi lucru il pot afirma si legat de ministrul Melescanu, care si el cunoaste bine lucrurile si in sinea lui sunt convins ca intelege bine situatia, dar e nevoit sa joace asa cum ii dicteaza fostul ucenic al lui WC Tudor, ala numit de multi „cap de cauciuc”, care spunea tot la A3 ca va trebui pornita o campanie polemica pe plan european pe tema Unirii Transilvaniei. Sper ca cel putin Presedintele sa nu se lase cooptat.

 15. Daca vor dezvoltare, românii transilvăneni sa nu mai voteze cu PSDu’
  Daca vor dezvoltare, UDMR să nu mai voteze toate porcăriile PSDisti, sa vina cu cereri și proiecte de dezvoltare
  Actuală conducere PSD nu vrea dezvoltarea niciunei regiuni, nu e capabilă să facă proiecte de dezvoltare-ba mai mult, o sa singure tot pe prinde
  Aleșii transilvăneni de mulțumesc cu oasele pe care le aruncă Draknea și se gudura pe lângă el sa primească unul în plus
  „””
  Deputatul Mihai Mohaci, care a plecat din PSD pentru a se alătura Pro România, afirmă că în ultimii doi ani nu a venit nimeni din conducerea PSD de la Bucureşti la Braşov şi că parlamentarii social-democraţi nu au avut cu cine să discute despre proiectele de la nivelul judeţului pe care îl reprezintă, în schimb au fost „buni numai să ridice mâna când li se spunea”.
  Mai multe aici
  https://www.stiripesurse.ro/deputat-demisionar-din-psd-atac-incendiar-la-adresa-lui-liviu-dragnea-motivele-plecarii-la-pro-romania_1308221.html

 16. Pas cu pas se pregătește un Kosovo soft în România, totul pe fondul exacerbării luptei împotriva ”ciumei roșii”.

 17. Ma mir chiar ca au facut-o atat de tarziu !
  Se vede ca acum au asigurari din partea lui Orban ca Ungaria va pompa de acum incolo masiv bani in comunitatile maghiare din Transilvania si poate ca au asteptat si ca demersul lor sa capete o nota simbolica fiind facut in anul in care se implineste un secol de la Unirea Transilvaniei cu Romania !

  In rest, ce sa zic, situatia imi pare intr-un fel similara cu incercarea lui Dragnea de a distruge Justitia prin debalansarea sensului acesteia : Legile nu mai sunt facute sa apere partea vatamata prin infractiunea savarsita asupra sa de inculpat, ci sa-l apere pe inculpat in dauna partii vatamate prin dezincriminarea faptei penale savarsite, prin ingreunarea cercetarii ei, prin crearea tuturor conditiilor ca inculpatul, infractorul sa fie cat mai repede salvat de ceea ce in mod firesc ar trebui sa i se intample in orice stat civilizat : sa fie judecat si daca asa spun probele (nu legile modificate toate, dar absolut toate in favoarea lui) sa fie condamnat !

  Tot astfel pare ca se se actioneaza de catre UDMR, in chestiunea autonomiei, mizandu-se pe implicarea activa a Ungariei si pe pasivitatea tipic romaneasca , a statului roman !

  PS. Ia sa vedem ce ispravi mai face si „nationalista” guvernare pesedista in domeniul acesta, pt ca in celelalte ne-am lamurit : a parjolit tot !

 18. Ca liderii udmr cer ba una, ba alta e firesc, pentru mine e nefiresc ca noi ca tara nu facem nimic pentru frații noștri din Gyula de exemplu! Udmr ul jonglează și șantajează de 28 de ani și de ce nu, daca-I merge, aaa ca multe acțiuni de ale lor nu sunt aprobate nici măcar de etnici maghiari e alta poveste! În Transilvana ( nu în ardeal) sunt max.3 județe Cluj, Timișoara și Arad cred, unde nu a câștigat psd ul așa ca nu luați de bun ce spune acest asistat ce nu a vazut ce rosie este harta chiar si acolo, ce vorbește fără a cunoaște istoria! Momentan individul este deranjat de ,,mitici,, fără a ști rolul acestora la înfăptuirea Romaniei Mari, vorbește gura fără el ,,sărac cu duhul,, fără sa aducă în discuție în ,, obiectivitatea,, lui și cu ochelari de cal, de ex; Sarmas-Traznea-Ip!!!!! N-Am nici problema cu nici nație, etnie dar prostia mă scoațe din pepeni! Sa citim, sa punem mana pe istorie tavarisci gen individul din discuție, nu da lecții împrăștia ura intre romani, nu ești cu nimic mai breaz ca ,, mitici,, printr-o astfel de atitudine! PS. Nen’tu dragnet nu e nici mitic, nici oltean, ghici ce este deșteptul lumii?!

  • Ana ,
   Statul Dragnian nu face nimic nu doar pt etnicii romani din Ungaria, dar nu mai misca un deget nici pt etnicii romani din Serbia, de pe Valea Timocului, pt romanii din Ukraina.

   Si daca stai sa te gandesti, cum sa faca pt astia cand nu fac ei pt cei dintre granitele tarii !

   PS. Altfel se dau pesedistii de patrioti nationalisti mama , mama ! 😉

 19. Ceea ce cer cei de la UDMR e una, ceea ce ar vrea deja MULTI romani din Transilvania e altceva.
  UDMR a gasit la fix momentul sa le puna in fata celor de la PSD-ALDE cerintele lor dintotdeauna: separatism etnic!!
  Si nu m-as mira daca Dragnea si Tariceanu vor zice DA!
  Vad ca NU exista nici o reactie nici de la PSD, nici de la ALDE iar la TVurile lor de casa, RTV si A3, nici nu exista aceasta Stire!
  Dar, exista si o alta problema in Transilvania: multi romani, TOTI cei pe care ii cunosc spun clar ca s-au SATURAT de mizeria damboviteana, de Teleormanizarea Romaniei si mai ales spun ca NU vad nici o speranta ca lucrurile se vor schimba vreodata in bine, in viitorul apropiat.
  Si ca maine ar vota autonomia TRANSILVANIEI!
  Si eu as vota asta, scarba fata de mizeria PSDista mi-a ajuns!
  Deja marile orase din Vestul Romaniei au format Alianta Vestului(Cluj+ Arad + Timisoara +Oradea!), in incercarea de a obtine Fonduri europene DIRECT de la Brussels, fara Bucuresti!
  Apoi si-au exprimat intentia de a se alia aceastei Aliante si Brasovul, Alba Iulia, Sibiul si Baia Mare!
  Seamana a lehamite generala fata de mizeria teleormaneana de la Bucuresti!
  Copiii mei spun ca TOTI colegii lor de serviciu si prietenii lor sunt incantati de idee, discuta asta mult si spera ca intr-o zi se va intampla…
  Sa ramana cu PSDul cei din Sudul subdezvoltat si Moldova saraca.

 20. UDMR lupta tot timpul impotriva statului roman, iar in momentele vulnerabile pentru stat si societate trece la atac pe fata. Nu stiu cand statul a mai fost atat de slab ca acum, poate in martie 1990…

  • Mafia si coruptia institutionala – justitie, politie, parlament, etc – a facut statul de drept slab si inexistent. Nu veti vedea vreodata politia romana recomandand procurorilor dosar penal premierului Dancila dupa modelul Netanyahu.

 21. astia sunt la fel de hoti ca psdistii si fac ce fac pt ca suntem un popor de {ROSTI. udmr nu este un partid democratic si ar trebui scos in afara legii iar liderii lor hoti trimisi in PUSCARIE alaturi de hotii politici romani ca sa nu existe discriminare

 22. Deputatul de Covasna Kulcsar Terza Jozsef: „Anul 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, este unul de doliu pentru maghiari, trebuind ca lângă tricolor să fie pus şi un steag negru”. Păi, dacă ăsta nu recunoaște Rezoluția de la Alba Iulia, cum va vota el „transpunerea prevederilor din Rezoluția de la Alba Iulia”?

 23. TERICEANU SI DRAGNEA AU GASIT SI EI NISTE LICURICI….

 24. Poate și eu sint o minoritate etnică după nume dar eu sint convins prin părintele meu care s-a întors de la Cotul Donului pe jos și a fost prins probabil înainte de a trece Nistru și dus în prizonierat, fratele lui în schimb a luptat pînă în Munți Tatra trecând și prin Budapesta eliberând- o
  alt frate nu sa mai întors din acel război de eliberare a Moldovei
  Ce vor niște cozi de topor să murim din nou cu sutele de mii ca să scriem lege

 25. Nu vom muri din nou pentruca niște „fasciști ” sânt mai mulți termeni, să facă din România ce vor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.