G4Media.ro

Ucraina vrea drone militare turcești pentru a se apăra de Rusia și…

Ucraina vrea drone militare turcești pentru a se apăra de Rusia și critică NATO pentru că nu făcut nimic pentru aderare

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a anunțat că țara sa va cumpăra drone militare turcești pentru a se proteja în fața unui posibil atac rusesc, transmite publicația Milliyet, preluată de Rador. Anunțul vine pe fondul refuzului celor mai multe țări de a livra echipamente militare Ucrainei.

Kuleba a amintit că la summitul din 2008 de la București, NATO și-a asumat că Ucraina și Georgia vor fi membre NATO. „La acea reuniune s-a transmis miniștrilor de externe să analizeze subiectul transmiterii planurilor de acțiune pentru acordarea statutului de membru celor două țări. Dacă veți întreba ce a făcut NATO din 2008 pentru a reuși acest lucru, vă voi da un răspuns foarte sincer: Nimic. NATO nu a făcut niciun pas din 2008 pentru a pune în aplicare această decizie și Ucraina a traversat perioade foarte dificile”.

„Dronele turcești sunt foarte bune”

Kuleba a mai spus că „dronele turcești sunt foarte bune”, precizând că „din punct de vedere strategic, dorim să facem două lucruri: Să echipăm dronele turcești cu motoare ucrainene și să începem producția de drone în Ucraina”.

Dmitro Kuleba a arătat că Ucraina are nevoie de drone pentru a descuraja Rusia. „Astfel, Rusia se va gândi de două ori înainte să își intensifice presiunile asupra Ucrainei și să plănuiască un atac de mari dimensiuni. Acest lucru nu este valabil doar pentru drone ci pentru tot echipamentul militar pe care îl cumpără Ucraina. Dronele le cumpărăm nu pentru a ataca ci pentru a ne apăra. Deoarece își dorește o Ucraină slabă, Rusia face tot felul de eforturi pentru a convinge țările să nu vândă arme Ucrainei. Cu cât suntem mai slabi, cu atât îi va fi mai ușor Rusiei să ne impună anumite lucruri. Dronele sunt un mijloc de descurajare însă dacă Rusia ne va ataca și va încerca un conflict militar de mari dimensiuni, atunci vom folosi dronele pentru a ne apăra”.

Traducere Rador: Florin Matei. Foto: Dronă militară

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Bună ideea cu motoarele, eu aș zice să folosiți motoare de pe ziluri V12 sunt perfecte pentru drone

  2. Cum dreaq să intre în NATO o țară ce colcăie de corupție și agenți ruși? Doar declarativ e ușor să faci afirmații și acuze la adresa altora. Serviciile de informații ale NATO știu f clar situația altfel Ucraina era deja primită la masă. Dar poate cine știe, în viitor se va alătura.

    • Și scrii toate aberațiile astea din romanica? Modelul european al corupției? Țara lui Dragnea, voluculescu(Vlad și Dan), țara lui Nastase, Iliescu și Blaga? Bai găgăuță, singurul motiv pentru care Romanica e in NATO nu ca are merite speciale ci ca are rolul de țara tampon. Ucraina nu va intra in NATO, pentru ca gaze,nordstream, Germania și biden.

  3. Dronele sunt bune, da, dar doar in anumite cazuri.
    Sa spui insa ca vrei sa te aperi cu drone de un atac al unui inamic de calibrul Rusiei este de un infantilism exagerat.

  4. Incredibil!
    (cum sa primești asa ceva în NATO, o faci doar dacă vrei un război cu Federația Rusa, dar nimeni nu-l vrea!)

  5. Ucraina nu va intra în NATO întreagă, doar părți ale sale.
    Rusia va declanșa un război nuclear mondial!
    Întâi China va lua Siberia.

  6. Corect Ion dronele sant bune dar cu rol limitat. A nu se uita ca Ucraina e in bună măsură un stat artificial neexistând nicio dată ca atare in istorie. Creat in mare măsură prin rapt teritorial de la toti vecinii…așadar…

    • stevie, sovieticule, cum o fi Ucraina, nu zic, dar raptul l-ati facut voi, rusnacii, in timp ce pe ucraineni i-ati pus la cura de slabit..
      Asta nu inseamna ca, daca e de luat ceva cu japca, nu va aveti ca fratii..

  7. daca le da si o prastie doua atunci victoria e sigura

  8. Ucraina nu poate adera in timp ce se afla in conflict deschis cu o tara vecina. Mai intai sa isi rezolve singura chestiunile teritoriale cu Rusia si sa inchida conflictul si abia dupa aceea sa adere la NATO. Alianta nu importa conflicte vechi ci reactioneaza la cele noi, in baza art 5 al Pactului Nord-Atlantic.