G4Media.ro

Ucraina va introduce restricţii severe între 8-24 ianuarie: închide școli, restaurante, săli…

sursa foto: Pexels

Ucraina va introduce restricţii severe între 8-24 ianuarie: închide școli, restaurante, săli de sport, spectacole

Ucraina va introduce restricţii severe în ianuarie în speranţa că va opri răspândirea rapidă a infecţiilor cu noul coronavirus, a anunţat miercuri prim-ministrul Denis Şmigal, citat de Agerpres. Măsurile, care includ închiderea şcolilor, cafenelelor, restaurantelor, sălilor de sport şi de spectacole, interzicerea adunărilor de masă, vor fi în vigoare între 8 şi 24 ianuarie, a precizat Şmigal într-o reuniune de guvern televizată.

‘Ucraina va introduce restricţii de carantină întărite, să le numim ”vacanţa de iarnă pentru siguranţă”’, a adăugat el, precizând că scopul este ‘prevenirea unui nou val puternic al bolii, care s-ar putea întâmpla după sărbătorile de Anul Nou’.

Guvernul de la Kiev a impus luna trecută un lockdown la sfârşiturile de săptămână, cu închiderea sau limitarea funcţionării majorităţii serviciilor, cu excepţia celor esenţiale – magazine alimentare, farmacii, spitale şi transport public. Restricţiile au fost ridicate pe 2 decembrie.

Ministrul sănătăţii Maksim Stepanov a anunţat miercuri că în ultimele 24 de ore au fost raportate 12.585 de cazuri noi de infectare şi 276 de decese, depăşindu-se recordul negativ (257) din noiembrie. Bilanţul de până acum al infectărilor a ajuns la 845.343, iar cel al deceselor la 14.204. (Foto: Pexels.com)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Păi la noi va fi la fel

  2. Nu mă interesează ăștia care au incendiat școli românești, praf să i facă prorușii din dombas

    • Care școli românești? Te referi la rapoartele alea ale serviciilor secrete, potrivit cărora serviciile speciale ruse au planificat incendierea a două şcoli cu predare în limba română din Cernăuţi? Rusia face din astea tocmai ca minți înguste ca ale tale să înceapa huiduiala împotriva Ucrainei.

  3. Bucureștiul e plin de viruși Dacă ii lasă de sărbători sa se plimbe prin țară cum ii taie capul o sa stam ascunși în casă și ianuarie și februarie! O nebunie! Copii o sa zacă acasă! O nebunie! Ce are Bucureștiul de nu îl pune în carantina parțială! De ce naiba au închis piețele? SA CE! Orașele turistice ar trebui sa limiteze plimbările petrecăreților pe libertatea noastră de a ieși un pic pe stradă! Sa stea acasă de sărbători! Cine naiba în tara asta mai ia niște masuri alea care trebuie Fără nebunii! Călătorește cine are treaba și muncește! Vrem copii la școală,,vrem dreptul la modelul de viata cu restricții de pandemie moderate și eficiente!

    • Orașele turistice ar muri de foame fără bucureșteni, să nu mai zicem că vin toți săracii aici să facă uber, toți țăranii din provinciile lor de k, kt au venit să ne sufoce

  4. Orașele turistice ar muri de foame fără bucureșteni, să nu mai zicem că vin toți săracii aici să facă uber, toți țăranii din provinciile lor de k, kt au venit să ne sufoce