G4Media.ro

Ucraina va încerca să „împartă trupele rusești în două” în contraofensiva de…

Sursa foto: Juan BARRETO / AFP

Ucraina va încerca să „împartă trupele rusești în două” în contraofensiva de primăvară – experți militari

Ucraina va încerca să împartă trupele rusești în două în contraofensiva sa anticipată de primăvară, potrivit analiștilor militari, relatează Sky News.

Forțele ucrainene vor căuta să străpungă coridorul terestru dintre Rusia și peninsula Crimeea, deplasându-se din Zaporojie spre Melitopol și Marea Azov, a declarat Oleh Zhdanov, fost ofițer de control operațional al Statului Major General al forțelor armate ucrainene.

Acest lucru ar „împărți trupele rusești în două jumătăți și ar tăia liniile de aprovizionare a unităților care se află mai la vest, în direcția Crimeei”, a declarat Zhdanov.

Ucraina va fi ajutată de un aflux de arme occidentale puternice, inclusiv tancuri germane și britanice, obuziere și un milion de cartușe.

„Un număr mare de tancuri poate adânci și mai mult pozițiile de rezistență rusești”, a declarat James Nixey, director al programului Rusia și Eurasia la Chatham House, un think tank din Londra.

Dar miza este mare, aliații așteptând probabil progrese pe câmpul de luptă în schimbul echipamentelor lor scumpe.

O înfrângere a Ucrainei ar avea „ramificații globale și nu va mai exista securitatea europeană așa cum o înțelegem (în prezent)”, a declarat Nixey.

Institutul pentru Studiul Războiului consideră că Ucraina va trebui probabil să întreprindă o serie de ofensive, cu dublu scop.

Fie, „convingerea lui Putin să accepte un compromis negociat”, fie „crearea unor realități militare suficient de favorabile Ucrainei pentru ca Kievul și aliații săi occidentali să poată apoi îngheța efectiv conflictul pe cont propriu, indiferent de deciziile lui Putin”, a declarat think tank-ul american.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. O impartire ar fi ca in statistici: morti si raniti