G4Media.ro

Ucraina trimite 87 de salvatori în Turcia, dar și echipamente specifice, pentru…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Ucraina trimite 87 de salvatori în Turcia, dar și echipamente specifice, pentru a ajuta la depăşirea consecinţelor cutremurelor

Ucraina a anunţat marţi că trimite un grup de 87 de salvatori în Turcia, pentru a ajuta această ţară să facă faţă consecinţelor unui seism devastator care a lovit de asemenea Siria şi care s-a soldat cu peste 5.000 de morţi, relatează Agerpres.

„Ministerul de Interne şi Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă (ale Ucrainei) trimit în Turcia o echipă combinată de căutare şi de salvare, formată din 87 de persoane”, dintre care 10 piloţi de avioane şi de vehicule, a anunţat guvernul ucrainean pe site-ul său.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că a discutat la telefon cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, căruia i-a exprimat condoleanţe pentru „oribila tragedie care a lovit poporul turc”.

„L-am informat despre decizia de a trimite un grup de salvatori şi de echipamente din Ucraina în Turcia, pentru a ajuta la depăşirea consecinţelor seismului”, a adăugat Zelenski pe Telegram.

„Specialiştii ucraineni au o experienţă pertinentă pentru depăşirea consecinţelor catastrofelor naturale şi vor sosi în regiunile lovite cât de repede posibil”, potrivit lui Zelenski.

Apropiată atât de Kiev, cât şi de Moscova, Turcia încearcă să-şi asume rolul de mediator de la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, lansată în februarie 2022.

Chiar dacă furnizează arme Kievului, Ankara propune în mod regulat medierea sa celor două părţi beligerante. Ea a jucat un rol-cheie în schimbul de prizonieri care a avut loc în septembrie între Rusia şi Ucraina, precum şi în încheierea, în iulie, sub egida ONU, a unui acord ce permite exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră şi Bosfor.

În schimb, Ucraina nu a anunţat nicio măsură de ajutor pentru Siria, guvernul de la Damasc fiind un aliat apropiat al Rusiei, ce dispune de baze militare pe teritoriul sirian

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. ce se agitau trolacovicii mancatori de k.kremlin cu refuzul ucrainei de a ajuta turcia….tuvan gura dă je.g.uri umane…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  2. Bravo Ucraina.

  3. Au si salvatori ucraineni de la toata lumea? Ai trimis tu salvatori ucraineni, sau de unde stii?

  4. Autorul articolului să ne scrie și că 1/3 din Siria e ocupată de amerloci, tot petrolul sirian e furat, OAMENII mor acolo la fel ca-n Turcia, deh, pentru unii mumă pentru alții ciu….(n-am avut altă rimă)?

    • Ce piloți au ,, trimis” ocraineeni? Ăia de pe MIG -29? SLAVĂ PĂCII !

  5. #flo cea….pe tine nu te trimite simion? Poate mai transmite live ,sa mai ia vreo doua bonuri!