G4Media.ro

Ucraina susține că stocurile rusești de rachete de precizie au ajuns la…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Ucraina susține că stocurile rusești de rachete de precizie au ajuns la „niveluri critice”, dar atacurile sunt încă un „test serios”

Serviciul de informații al apărării din Ucraina (DI) spune că, deși stocurile de rachete rusești ar fi scăzut la „niveluri critice”, încă mai dispune de suficiente pentru a provoca pagube importante infrastructurii ucrainene, relatează CNN.

Andrii Iusov, purtătorul de cuvânt al DI, a declarat luni la televiziunea ucraineană că atacurile din timpul zilei au fost „un alt atac terorist asupra infrastructurii pașnice, civile, în primul rând asupra infrastructurii energetice”.

Iusov a spus că „în ceea ce privește armele de înaltă precizie din Rusia, după mulți indicatori, stocurile de rachete au scăzut la niveluri critice”.

„Rușii nu-și pot permite acum [atacuri masive regulate cu rachete], dar acest lucru nu reduce pagubele aduse infrastructurii și pierderile pentru Ucraina. Acesta este un test serios pentru noi. Au mai rămas multe rachete S300, așa că orașele din prima linie pot fi lovite mai mult”, a declarat oficialul.

În ceea ce privește rapoartele privind explozii la sau în apropierea aerodromurilor din orașele rusești Riazan și Engels, Iusov a declarat că „nu pot nici confirma, nici infirma. Când teroriștii au ceva în flăcări, nu poate fi decât pozitiv”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Le cine interesează opiniile astea inepte când realitatea contrazice ceea ce scoți pe gura?