G4Media.ro

Ucraina susține că monitorizează grupările de luptători ceceni implicați în invazie pentru…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Ucraina susține că monitorizează grupările de luptători ceceni implicați în invazie pentru a nu ajunge la Chișinău

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat că grupări de ceceni implicate în lupta împotriva Ucrainei lucrează acum ca „salvatori” în Turcia și ar putea ajunge cu o misiune pe teritoriul Republicii Moldova, transmite UKRAINSKA PRAVDA, citată de Rador.

„Haideţi să nu spunem că în Moldova nu s-a întâmplat nimic. Știți că acum are loc o schimbare în conducerea țării, acolo se consolidează cât mai mult structura de forţă” – a remarcat Danilov, într-o intervenţie la televiziunea ucraineană 1+1.

Oficialul a amintit că serviciile secrete ucrainene au avertizat Republica Moldova că Federația Rusă dorește să dea o lovitură de stat acolo în viitorul apropiat. „Rusia își dorește foarte mult să se ‘aprindă’ din nou acolo, astfel încât să existe un punct de tensiune căruia ar trebui să-i acordăm maximă atenție” – a declarat Danilov.

În acest context, oficialul ucrainean a amintit de cecenii lui Ramzan Kadirov, care luptau împotriva Ucrainei încă de la începutul invaziei ruse. „Unii dintre acei ticăloși care au fost aici pe 24-25-26 februarie ca parte a așa-numitului ‘grup cecen’ astăzi se află deja într-o cu totul altă parte a lumii. Astăzi, lucrează ca ‘salvatori’ în Turcia. Monitorizăm cu foarte mare atenţie această situație, pentru a nu se întâmpla ca acești ‘salvatori’ să se afle la Chișinău. Le știm numele și prenumele. I-am monitorizat foarte atent la momentul respectiv. Aveau propria sarcină din data de 24 februarie” – a adăugat Oleksi Danilov. (Traducere: Sergiu Dan)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ăsta e cuprinsul unei nuvele din categoria legendele Kievului? Câtă imaginație are ăsta…banii infuzați nu prea îi pot monitoriza, dar pe unde se kk un neica nimeni se pare că ar putea? O fi cel mai „lichidat” generalul cecen…care a apărut ulterior în zeci de tiktok-uri peste tot prin Ucraina.