G4Media.ro

Ucraina susține că 100 de soldați ruși au fost uciși într-un singur…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Ucraina susține că 100 de soldați ruși au fost uciși într-un singur atac în apropiere de Soledar

Oficialii ucraineni au afirmat că 100 de soldați ruși au fost uciși într-un singur atac asupra unor poziții din apropierea orașului Soledar din estul Ucrainei, relatează CNN.

Într-un comunicat publicat joi, Forțele pentru Operațiuni Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei au declarat că au detectat o „concentrare a inamicului” și au folosit artileria și un sistem de rachete de concepție sovietică pentru a efectua atacul.

„Ca urmare a acestor mai multe lovituri, a fost confirmată distrugerea a peste 100 de ocupanți, a două echipaje de mitraliere și a două echipaje de mortiere”, a declarat armata ucraineană, lăudând activitatea „luptătorilor săi din Forțele Speciale, artileriștilor și rachetiștilor”.

Kievul nu a furnizat nicio dovadă a unui astfel de atac.

În ultimele săptămâni, Ucraina a revendicat o serie de atacuri despre care spune că au ucis un număr mare de soldați ruși.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că aproximativ 500 de soldați ruși au fost uciși sau răniți într-o lovitură în apropiere de Chulakivka, un oraș din regiunea Herson din sudul Ucrainei, în ajunul Anului Nou.

Cu toate acestea, atât Ucraina, cât și Rusia au recunoscut o lovitură care a avut loc imediat după miezul nopții, în ziua de Anul Nou, asupra unei școli profesionale care găzduia recruți ruși în Makiivka, în estul Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a raportat că 89 de militari ruși au fost uciși în această lovitură, în timp ce armata ucraineană a raportat cifre mai mari, afirmând inițial că au fost uciși până la aproximativ 400 de soldați ruși.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...