G4Media.ro

Ucraina spune că un bombardament rusesc a lovit o linie electrică de…

sursa foto: Energoatom

Ucraina spune că un bombardament rusesc a lovit o linie electrică de înaltă tensiune de la centrala nucleară Zaporojie

Compania de stat ucraineană Energoatom a declarat că o linie electrică de înaltă tensiune de la centrala sa nucleară din Zaporojie a fost lovită vineri de un bombardament rusesc, dar că centrala funcționează în continuare și că nu au fost detectate descărcări radioactive, relatează Reuters.

Centrala se află pe teritoriul controlat de Rusia.

Declarația a fost făcută la scurt timp după ce administrația instalată de Rusia în orașul ucrainean ocupat Enerhodar a declarat că liniile electrice de la centrală au fost avariate de un atac ucrainean.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Iar se bombardează rușii singuri?

  2. adica rusii, acuzati deunazi de ucrainieni ca folosesc centrala drept „scut”, au bombardat centrala. si sunt unii care chiar cred povestea asta. trist.

  3. Iar s-au bombardat rusii singuri!!!

    Multumesc propagandei ucrainiene ptr doza zilnica de hohoLte de ras.

  4. Liniile astea fie transporta ce se produce in centrala, fie fac parte din alimentarea din sursa externa a unitatilor, alimentarea redundanta. Doreii astia carne de tun se joaca ruleta ruseasca. Daca unitatile astea raman fara apa cu care se face racirea, apa pompata cu pompe alimentate electric, in 24 de ore reactia se opreste pentru ca apa face si posibila reactia aducand neutronii la energia necesara pentru ca reactia sa aiba loc, dar temperatura crescuta datorita scaderii racirii va face ca apa pompata in reactor sa se separe in oxigen si hidrogen si sa faca bum in interiorul reactorului. Cu sigiranta exista sisteme care asigura redundanta racirii pentru mai mult de 24 h dar nimeni nu vrea sa se ajunga prea departe. Doreii adusi de vodca la nivel darwin de cimpanzei sunt foarte periculosi.