G4Media.ro

Ucraina spune că piloții săi ar avea nevoie de șase luni pentru…

Sursa foto: Pentagon

Ucraina spune că piloții săi ar avea nevoie de șase luni pentru antrenamentul de luptă cu avioane F-16 / Armata ucraineană folosește patru tipuri de avioane din epoca sovietică

Ucraina a declarat vineri că piloților săi le va lua aproximativ jumătate de an pentru a se antrena cu avioane de luptă occidentale, cum ar fi avioanele americane F-16, în timp ce Kievul își intensifică campania pentru a obține avioane de război de a patra generație în urma invaziei Rusiei din februarie anul trecut, scrie Reuters.

Ucraina a primit un impuls uriaș săptămâna aceasta, când Germania și Statele Unite au anunțat că intenționează să furnizeze tancuri grele Kievului, care speră acum că Occidentul va furniza și rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă.

Sprijinul militar occidental a fost vital pentru Kiev și a evoluat rapid. Înainte de invazie, chiar și ideea de a furniza ajutor letal Ucrainei era foarte controversată, dar de atunci livrările occidentale au spulberat tabu după tabu.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Yuri Ihnat, a declarat că F-16 ar putea fi cea mai bună opțiune pentru un avion de luptă multirol care să înlocuiască actuala flotă de avioane de război a țării, care sunt mai vechi decât Ucraina modernă însăși. El a spus că armata ucraineană folosește patru tipuri de avioane din epoca sovietică.

„Piloții spun că nu este o problemă să piloteze F-16, ar putea să învețe în câteva săptămâni. Să lupți cu aceste avioane este un lucru foarte diferit, să folosești toate tipurile de arme”, a declarat Ihnat în cadrul unui briefing de presă.

„Piloții spun că ar putea să-l stăpânească în aproximativ jumătate de an”, a mai spus el.

Ucraina își folosește avioanele de război pentru misiuni de interceptare și pentru a ataca poziții rusești.

În Statele Unite, consilierul adjunct pentru securitate națională al Casei Albe, Jon Finer, a declarat joi pentru MSNBC că Statele Unite vor discuta „foarte atent” cu Kievul și aliații săi ideea furnizării de avioane de luptă. Ihnat a spus că, pe lângă piloți, ar fi nevoie de pregătire pentru ingineri de aviație și alți specialiști. Ucraina a început deja să lucreze în diferite regiuni pentru a crea infrastructura aerodromurilor pentru avioanele occidentale, a spus el.

Oleksiy Danylov, secretarul Consiliului Național de Apărare și Securitate, a postat pe Twitter un videoclip cu un avion de luptă occidental care decolează și a scris „În curând în Ucraina”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Iar te-ai matrafoxat cu basamac… :)))))

  2. Și 9 luni sa zboare ca batman
    A, ala nu zboară!?

  3. Probabil era o alegere mai buna ca in loc de avioane sa primeasca drone de ultima generatie care nu necesita mentenanta instructiuni multiple, ect.In sase luni se pot schimba multe. O alta chichita e ca dronele de ultima generatie decolate din Ucraina pot fi manevrate chiar si de SUA fara a afla nimeni niciodata 😁

  4. Ucrainenii mai au două avioane care zboară la granița cu Polonia și sunt filmate pentru tik tok că propaganda.In afara de asta mai au un An12 care duce oligarhii pe coasta de azur