G4Media.ro

Ucraina spune că avansul în est este „foarte dificil” după ce rușii…

Sursa foto: YURIY DYACHYSHYN / AFP

Ucraina spune că avansul în est este „foarte dificil” după ce rușii au adus întăriri „uriașe”

Un oficial ucrainean de rang înalt din estul țării afirmă că forțele armate controlează pozițiile actuale, dar că „înaintarea este foarte dificilă”, deoarece rușii au adus întăriri substanțiale, potrivit CNN.

Serhii Haidai, șeful Administrației militare regionale Lugansk, a declarat duminică la televiziunea ucraineană: „Lupte foarte aprige continuă în regiunea noastră Lugansk. Este dificil. Dar situația este absolut stabilă și controlată de Forțele Armate ale Ucrainei”.

Referindu-se la linia de front nord-sud care se întinde între Svatove și Kreminna, Haidai a spus: „Înaintarea acolo este foarte dificilă, deoarece ocupanții au adus rezerve uriașe. Și, așa cum am mai spus de multe ori înainte – totul este minat foarte temeinic acolo”.

Dar el a adăugat: „Indiferent cât de dificil este, regiunea Lugansk este eliberată pas cu pas, metru cu metru”.

Haidai a precizat că rușii au mai multe rânduri de linii defensive în regiune. „Prima linie este în cea mai mare parte [ținută de] mobilizații recent, fie din Rusia, fie din așa-numita LDPR [Republica Populară Lugansk]”.

În zonă se aflau atât forțe cecene, cât și forțe regulate rusești.

„Sunt în număr mare [trupe rusești în zona Svatove-Kreminna]. Și un număr foarte mare de mobilizați. Și sunt în mod constant aruncate în ofensivă – aproape tot timpul….Și problema uriașă este că sunt pur și simplu incredibil de numeroși. De aceea, fiecare metru din regiunea Lugansk este extrem de greu de câștigat.”

Haidai a susținut că milițiile din Lugansk și Donețk care luptă cu rușii au un moral scăzut. „Ei văd un număr imens de spitale supraaglomerate. Ei văd un număr imens de cadavre, pe lângă care trebuie să treacă atunci când sunt trimiși în ofensivă. Ei văd că cei cu care au vorbit ieri zac acolo și nimeni nu le ia cadavrele.”

Forțele ucrainene încearcă de săptămâni întregi să avanseze spre Kreminna, ceea ce le-ar permite să amenințe orașele Lisiceansk și Severodonețk, aflate sub control rusesc.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Deci este rău, dar totuși este bine.

  • Ma numesc Florin si am facut greseala sa ma insor cu Monica, sora lui Mihai si nepoata de-a lui Mos Ene, care la randul lui a unchiul lui Riki si a lui Ciobby. Pe deasupra am devenit si vegetarian. Mananciarba, fumez doar iarba pana pic pe jos prin iarba, si atunci cand nu ma vede Monica ma joc mult cu armasarul satului si taurasii din zona ca au la ei uleiuri vegetale, iar dupa zbenguiala adorm prin campuri pline cu verdeata si visez cai verzi pe pereti.

 2. probabil ăla se privea în oglindă când vorbea de grămezi de cadavre..acolo de fapt ucrainienii tot încearcă să avanseze…încearcă sub acoperire de artilerie 1:20 (sinucidere și atât)

 3. Naziștii trebuie sa moară si sa lase neamul ucrainean liber în cuget și vorbire. Neamțul are dreptate, un proiect de pace europeană înseamnă o pace cu Rusia

  • Sigur ca da rublache dar cu Rusia inapoi in granitele lor nu cotropind totul pana la granitele Poloniei si Romaniei.
   Aia numai pace nu e.
   Grupul Wagner e condus operational de un nazist autointitulat care propune uciderea copiilor ucrainieni ca sa nu se razbune pentru uciderea parintilor.
   Acolo sunt nazistii aia liber in muget si nesimtire.

  • pace cu Rusia inseamna sa repeti situatia de dupa prim.ul razboi mondial … rusii se vor fru.stra si mai tare (ca n-au „recu.perat” terit.oriile „lor”, ca de ce-s ei saraci si altii care-s sub ei ca ra.sa o duc asa de bine, etc.) si la un mo.ment dat, mai devreme sau mai tarziu, cond.usi de disc.ursuri natio.nalist – imper.ialiste rost.ite de iscu.siti manipu.latori kgb-isti, vor nav.ali din nou in Eur.opa

 4. Puiul maidanez este putinist. Nu avem nevoie de ei în Ro.

 5. La cat mai multe mure Rusiei !

 6. I-auzi braul, cica regiunea „Lugansk e eliberata metru cu metru” de catre ucrainieni :))))

  Asa ceva…..ce droguri iau astia?