G4Media.ro

Ucraina se așteaptă la o ofensivă de vară a armatei ruse în…

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Ucraina se așteaptă la o ofensivă de vară a armatei ruse în direcția Pokrovsk – Budanov

Șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Kirilo Budanov, a declarat într-un interviu acordat postului german ARD că la sfârșitul primăverii – începutul verii acestui an, forțele rusești își vor intensifica ofensiva în direcția orașului Pokrovsk, regiunea Donețk, transmite BBC.

Budanov, citat de ediția în limba ucraineană a DW (în Rusia, toate structurile acestei mass-media sunt incluse în registrul „agenților străini”) se așteaptă ca armata rusă să „avanseze puțin spre Ceasov Iar”.

Numeroase surse rusești susțin că au loc deja lupte la periferia acestui oraș, situat în regiunea Donețk, în apropiere de Avdiivka, care a trecut recent sub controlul trupelor rusești.

„Ei se vor deplasa în direcția orașului Pokrovsk, direcția strategică a Pokrovskului”, a declarat Budanov. „Situația este destul de complicată, dar este sub control”, a adăugat șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării.

Pokrovsk este unul dintre principalele orașe din regiunea Donețk; înainte de război, în el locuiau aproximativ 60 de mii de oameni.

Budanov a mai spus că armata ucraineană nu „simte” încă apariția pe front a obuzelor de artilerie, pe care țările europene le cumpără la inițiativa Cehiei.

Oficialii ucraineni și occidentali spun că forțele armate ucrainene continuă să ducă lipsă de muniție, în special de obuze de artilerie.

Unul dintre principalele motive pentru această situație a fost întârzierea alocării următorului pachet de asistență militară pentru Ucraina din partea Statelor Unite.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...