G4Media.ro

Ucraina, recunoscătoare pentru sprijinul preşedintelui american Joe Biden: Vom continua să ne…

Ucraina, recunoscătoare pentru sprijinul preşedintelui american Joe Biden: Vom continua să ne coordonăm cu partea americană

Ucraina se arată recunoscătoare pentru sprijinul preşedintelui american Joe Biden şi cere Rusiei să folosească mijloace diplomatice pentru diminuarea tensiunilor regionale, a afirmat marţi Mihailo Podoleak, consilierul şefului Biroului Preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

În primele declaraţii oficiale ale Kievului după ce preşedintele Biden a discutat marţi, în cadrul unui summit virtual, cu omologul său rus Vladimir Putin, Mihailo Podoleak a apreciat că dialogul Biden-Putin nu a produs ”senzaţii”.

”Suntem recunoscători preşedintelui Biden pentru sprijinul neclintit faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a afirmat el, potrivit unui comunicat.

”Susţinem apelul preşedintelui Biden adresat liderului rus de a reveni la instrumentele diplomatice şi de a asigura dezescaladarea în regiunea noasră. Vom continua să ne coordonăm cu partea americană pentru a obţine rezultate concrete în interesul Ucrainei”, a subliniat Mihailo Podoleak.

Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că Rusia se va confrunta cu „sancţiuni severe, în special economice” în cazul unei escaladări militare în Ucraina, în cadrul summitului virtual, marţi, între cei doi şefi de stat, a indicat Casa Albă într-un comunicat, citat de AFP, EFE şi Reuters.

Potrivit comunicatului Casei Albe, preşedintele american a exprimat de asemenea „profunda preocupare” a SUA şi a aliaţilor lor faţă de concentrarea de trupe ruseşti la frontiera cu Ucraina.

Washingtonul, NATO şi Kievul acuză Moscova de concentrarea trupelor la frontiera cu Ucraina în vederea unui atac împotriva acestei ţări. Acest scenariu aminteşte de anul 2014 şi de anexarea rusească a peninsulei Crimeea, iar apoi de declanşarea în estul Ucrainei a unui conflict armat soldat deja cu peste 13.000 de morţi.

Sursa foto: Twitter/Володимир Зеленський- @ZelenskyyUa

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Multumesti degeaba, doar Putin va mai poate trata de mafia si coruptia endemica.

    • > doar Putin va mai poate trata de mafia si coruptia endemica
      NU se poate trata mafia şi corupţia endemică cu mafie şi corupţie endemică.

  2. Pt ion bolșevic bolnav: nu va mai faceți bine bai relicve comuniste transformate in PSD-PNL.
    Citește istoria prietene și vezi ce înseamnă prietenia cu Rusia. Unde nu-i cap vai de picioare.