G4Media.ro

Ucraina recunoaște unele progrese ale forțelor rusești în estul țării / Rusia…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Ucraina recunoaște unele progrese ale forțelor rusești în estul țării / Rusia repoziționează trupe pentru a întări unitățile avansate, susține Statul major al armatei ucrainene

Armata ucraineană a recunoscut progresele forțelor rusești în unele zone din estul țării – deși afirmă că amploarea progreselor este dificil de măsurat, relatează CNN.

În actualizarea sa operațională zilnică, Statul Major General a declarat că armata rusă a traversat râul Siverskiy Donets în direcția Lyman, care se află în regiunea Donețk.

Lyman este un oraș situat la nord-est de Sloviansk, unul dintre obiectivele strategice ale rușilor. Mai multe poduri peste râu fuseseră dărâmate în timpul luptelor anterioare.

„În direcția Sloviansk, ocupanții își regrupează trupele pentru a relua ofensiva asupra Barvinkovei și Slovianskului. Inamicul a mutat grupul tactic al batalionului pentru a întări unitățile avansate”, se arată în actualizare.

CNN a relatat anterior că Rusia a adăugat alte grupuri tactice de batalioane la ofensiva sa în această zonă.

Statul Major General a mai spus că, mai la est, „inamicul avansează în direcția Kudriashivka urs Severodonetsk; cu succes parțial … Sarcina lor principală este de a stabili controlul deplin asupra Rubizhne, de a captura Lyman și Severodonetsk”.

Kudriashivka este o mică așezare în apropiere de Severodonetsk și Rubizhne, unde forțele ucrainene au ținut piept avansului rusesc timp de săptămâni. Situația umanitară din Severodonetsk, unde trăiesc încă aproximativ 15.000 de persoane, este dezastruoasă, scrie CNN.

Sursa foto: STRINGER / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

    • Până la toamnă, mai avansează armata sovietică vreo 10 km. După care se retrag, că vine frigul și nu mai au vodcă. Strategic, cum au făcut la Kyiv.

  1. Era normal, dupa un prim atac ratat (care i-a costat aproape un batalion = 1000 de oameni) rusii (care, am mai zis-o, sint ca pit-bullii) au insistat si au reusit sa realizeze un cap de pod.
    Asta-i strategia ucrainenilor: retrageri tactice cu costuri mari pentru atacatori. In cele din urma atacatorii sint sleiti si vine contraatacul. Cel putin pina acum asa s-a intimplat.

  2. Rusia nu învață nimic din ce se întâmplă.

  3. E normal sa mai câștige și ei câte o mica bătălie, când vin cu toate trupele masate pe o anumită zona. Dar ei tot ce câștiga o fac cu pierderi uriașe, ucrainienii se retrag se regrupează și sunt aprovizionați permanent din vest și nu cred ca rușii pot duce războiul asta de uzura prea mult.

  4. La ce morti si raniti au nu as zice ca este chiar confortabil.

  5. Eu zic să te informezi mai bine…cine are pierderi uriașe acum….