G4Media.ro

Ucraina investighează 752 de cazuri de trădare

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Ucraina investighează 752 de cazuri de trădare

Serviciul ucrainean de securitate de stat afirmă că investighează 752 de cazuri de trădare și colaborare. Potrivit agenției, cel mai mare număr de cazuri este investigat în regiunile Luhansk, Donețk, Zaporizhzhia și Herson, transmite The Guardian.

„O anchetă este în curs de desfășurare cu privire la peste 600 de angajați ai procuraturii care au trecut granița după 24 februarie 2022. Activitatea de depistare a trădătorilor în timpul războiului este o chestiune de securitate a statului nostru”, se arată într-o declarație a biroului procurorului general al Ucrainei.

Ucraina a deschis, de asemenea, 1.451 de proceduri penale care investighează infracțiuni împotriva copiilor, a declarat procurorul general adjunct Igor Mustețea.

Cel puțin 668 dintre procedurile deschise implică violență împotriva copiilor și includ vătămări, crime și violență sexuală. Alte 777 de cazuri se referă la atacuri asupra unor facilități care privesc copiii, a adăugat Mustețea.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Daca UA investighează cazuri din zonele ocupate de rusi, atunci nu prea investighează nimic.

  2. Ucraina ar fi în legitimă apărare dacă ar aplica „tratament special” colaboratorilor și trădătorilor. Ar trebui să aibă un task force specializat in lichidarea celor ce lucrează în administrație și colaborează.