G4Media.ro

Ucraina deţine controlul asupra majorităţii spaţiului său aerian, susține Ministerul britanic al…

Ucraina deţine controlul asupra majorităţii spaţiului său aerian, susține Ministerul britanic al Apărării: „Rusia are un acces foarte redus la nordul şi vestul Ucrainei”

Ucraina păstrează controlul asupra majorităţii spaţiului său aerian, a anunţat miercuri Ministerul Apărării britanic, care a precizat că Rusia nu a reuşit deocamdată să distrugă forţa aeriană a armatei ucrainene, relatează Reuters, citată de Agerpres.

”Rusia are un acces foarte redus la nordul şi vestul Ucrainei, limitându-şi acţiunile la lovituri în profunzime cu arme cu lansare de la distanţă”, a scris ministerul pe Twitter.

”Activitatea aeriană rusă este în principal concentrată pe sudul şi estul Ucrainei, furnizând sprijin forţelor terestre ruse”, a adăugat Ministerul Apărării de la Londra în buletinul său informativ zilnic.

Potrivit aceleiaşi surse, Rusia continuă să ţintească obiective militare şi de infrastructură din Ucraina.

Autorităţile britanice atrag atenţia asupra riscului crescut de a se înregistra victime în rândul civililor ucraineni, majoritatea loviturilor aeriene ruse asupra portului strategic Mariupol fiind foarte probabil realizate cu bombe neghidate.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Moscova numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.

Sursa foto: Flickr / Michał Siergiejevicz

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter