G4Media.ro

Ucraina ar putea primi încă patru baterii de apărare antiaeriană Patriot (Kuleba)

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Ucraina ar putea primi încă patru baterii de apărare antiaeriană Patriot (Kuleba)

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat la televiziunea ucraineană că Ucraina negociază cu partenerii occidentali pentru furnizarea a încă patru sisteme de apărare antiaeriană Patriot, transmite BBC.

“Sarcina noastră ca miniștri de externe este de a pregăti soluții. Și acum deja dezvoltăm – am spus trei săptămâna trecută, iar astăzi am avut ultima discuție și am înțeles că avem deja 4 baterii specifice „pe radar”, dacă vorbim de Patriot”, a declarat Kuleba.

Kuleba a adăugat că Ucraina negociază acest lucru cu Statele Unite (producătorul sistemelor Patriot) și cu „țările relevante”.

Kuleba nu a precizat despre ce țări este vorba.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a transmis aliaților NATO că este nevoie de cel puțin încă șapte sisteme Patriot pentru a proteja orașele ucrainene de atacurile cu rachete rusești.

Kuleba a declarat anterior că Ucraina a identificat 100 de sisteme de apărare antiaeriană Patriot în țările aliate și a cerut transferarea a cel puțin șapte dintre ele în Ucraina.

La jumătatea lunii aprilie, după ce Rusia și-a intensificat atacurile cu rachete asupra orașelor ucrainene și a infrastructurii energetice, Germania a fost de acord să transfere Ucrainei încă un sistem Patriot, pe lângă cele două pe care le transferase anterior.

Alte țări europene, printre care Grecia, Olanda, Polonia, România, Spania și Suedia, dispun, de asemenea, de sisteme Patriot.

Oficialii spun că este greu pentru țări să se despartă de Patriot, deoarece acestea fac parte integrantă din apărarea națională.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...