G4Media.ro

Ucraina anunţă arestarea a şase agenţi ruşi acuzaţi că au ghidat lovituri…

Sursa foto:Security Service of Ukraine

Ucraina anunţă arestarea a şase agenţi ruşi acuzaţi că au ghidat lovituri ale forţelor Moscovei

Ucraina a anunţat miercuri arestarea a şase agenţi ai Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) în regiunea Doneţk, toţi aceştia fiind acuzaţi că au facilitat bombardamente ale Moscovei în Donbas, relatează AFP, transmite Agerpres.

Operaţiunea, desfăşurată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), „a permis arestarea simultană a şase agenţi ruşi” care „corectau” (coordonatele) tirurilor de artilerie în regiune”, se afirmă într-un comunicat al serviciului publicat pe contul său de Telegram.

La 7 august 2023, indivizii – potrivit acuzaţiei – au furnizat trupelor ruse coordonatele unui imobil de locuit din Pokrovsk, atac soldat cu nouă morţi şi peste 80 de răniţi.

„În plus, acest grup de agenţi pregătea coordonatele pentru atacuri cu rachete asupra unor situri ale forţelor de apărare în sectorul Avdiivka”, un oraş din regiunea Doneţk cucerit de către trupele ruse, a indicat SBU.

Potrivit acuzării, agenţii arestaţi au comunicat prin intermediul unui sistem de mesagerie criptată şi „au postat comentarii antiucrainene”.

Arestaţi pentru „trădare”, ei riscă închisoarea pe viaţă, potrivit SBU.

De la începutul invaziei ruse în februarie 2022, Ucraina a afirmat că a arestat mai multe persoane care au fost acuzate că ghidau loviturile ruseşti de-a lungul liniei frontului.

Aceste arestări intervin într-un moment în care Rusia avansează spre frontul de est, în special în direcţia Ceasiv Iar, iar simultan desfăşoară o ofensiva în regiunea Harkov, mai la nord, unde a cucerit mai multe localităţi în faţa unei armate ucrainene care se confruntă cu o criză de personal şi muniţie.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...