G4Media.ro

Ucraina afirmă că eforturile rușilor de a cuceri orașul strategic Soledar „nu…

Sursa foto: Ihor Tkachov / AFP

Ucraina afirmă că eforturile rușilor de a cuceri orașul strategic Soledar „nu au succes”: „Luptele grele continuă” / „Inamicul și-a înlocuit unitățile, a crescut numărul de trupe Wagner”

Adjunctul ministrului ucrainean al apărării a declarat miercuri după-amiază că Rusia nu controlează Soledar, orașul din regiunea Donețk din estul Ucrainei, care a fost scena unor lupte intense în ultimele zile, relatează CNN.

„Luptele grele continuă în Soledar”, a declarat Hanna Maliar într-un mesaj postat miercuri pe Telegram. „După ce a suferit pierderi, inamicul și-a înlocuit din nou unitățile, a crescut numărul de trupe Wagner, încercând să străpungă apărarea trupelor noastre și să preia complet orașul, dar nu are succes”.

Cele mai recente afirmații ale Rusiei: Șeful Wagner, compania militară privată rusă Wagner, a afirmat marți că forțele sale au preluat controlul asupra „întregului teritoriu din Soledar”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a temperat miercuri acest sentiment, spunând doar că există o „tendință pozitivă”. Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri că forțele sale au „blocat Soledar din partea de nord și de sud” a așezării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. propaganda asta…ultima știre din celălalt capăt este că…toți ucrainienii au fost lichidați deja acolo..