G4Media.ro

Ucraina a reluat exporturile de zahăr către România / Până pe 15…

Sursa foto: Pixabay

Ucraina a reluat exporturile de zahăr către România / Până pe 15 septembrie, volumul este stabilit la nivelul de 20.000 de tone

Exportul de zahăr a fost reluat în Ucraina în urma unei decizii guvernamentale. Inițial, decizia de suspendare a acestor exporturi a fost instituită până pe 15 septembrie, dar Executivul de la Kiev a revenit asupra măsurii, stabilind o cotă pentru transporturile cu destinația România, anunță Agronitel.

Cabinetul de Miniștri a decis să permită din nou exportatorilor să trimită zahăr pe pieța din România. Până pe 15 septembrie, volumul este stabilit la nivelul de 20.000 de tone, potrivit reprezentantul Cabinetului de Miniștri din Rada Supremă, Taras Melnychuk.

Guvernul la la Kiev a făcut o serie de modificările la cotele de export pentur mărfurile care sunt supuse licențirii prin Hotărârea CMU din 27.12.2022 nr. 1466.

În ședința din 30 mai, Guvernul de la Kiev a interzis exportul de zahăr din Ucraina, stabilind o cotă zero în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2023.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Vai ce grozavie ! Se vor vaita fermierii romani in frunte cu dl Frumosu si care mai sunt ca din cauza ucrainienilor nu-si mai pot vinde ei zaharul produs din propria trestie de zahar autentic romaneasca ( !!!) si ca vor fi nevoiti sa vanda sub pret . Ce jale si tristete !