G4Media.ro

Ucraina a propus Belarusului un pact de neagresiune, susține Lukaşenko

Sursa foto: President of the Republic of Belarus (president.gov.by)

Ucraina a propus Belarusului un pact de neagresiune, susține Lukaşenko

Kievul a propus Minskului un pact de neagresiune, în contextul în care posibilitatea unei implicări în Războiul rus din Ucraina a Belarusului – singurul aliat al Rusiei în Europa – îngrijorează atât Moscova, cât şi comunitatea internaţională, dezvăluie preşedintele belarus Aleksandr Lukaeşnko, relatează Reuters, citată de Agerpres.

”Ei ne oferă un pact de neagresiune”, afirmă Lukaşenko, potrivit unei postări pe Telegram a agenţiei oficiale belaruse se presă Belta.

”Ne cer să nu luptăm împotriva Ucrainei în niciun fel şi ca trupele noastre să nu se ducă” în Ucraina, precizează el.

Aleksandr Lukaşenko apreciază că acest demers al Kievului contravine încercărilor Ucrainei de a-şi consolida înarmarea – cu tancuri germane de tip Leopard 2 -, cu ajutorul aliaţilor săi din Occident.

”Nu ştiu de ce fac ucrainenii asta”, dă el asigurări.

”Pe de o parte, ei ne cer să nu luptăm împotriva Ucrainei sub nicio formă, să nu ne ducem forţele acolo. Ei propun semnarea unui pact de neagresiune. Pe de altă parte, ei pregătesc acest amestec exploziv şi îi înarmează”, pe ucraineni, declară el, potrivit Belta.

Potrivit Belta, Aleksandr Lukaşenko a dezvăluit această propunere a Ucrainei la o reuniune cu oficiali guvernamentali şi reprezentanţi ai serviciilor de securitate.

”Polonia şi Lituania au înnebunit complet între timp”, consideră Aleksandr Lukaşenko.

”De ce au nevoie (să ameninţe)? N-am nicio idee. Deci, trebuie să răspundem ferm”, a subliniat el.

”Avem suficiente probleme în perimetrul nostru – atât în spaţiul aerian, cât şi la sol, cu (aşa-numita) frontieră verde. Avem suficiente probleme acolo. Să ne-ajute Dumnezeu să ţinem toate astea”, a declarat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. Dupa cum isi tin cuvântul și aia si ucrainenii, pot semna un pact cum ca vor zbura spre Jupiter cu OZN-urile săptămâna asta.

  • Pai din Belarus zboara rachete in Ucraina, Ucraina nu ii ataca, ar dori sa aiba un pact de neagresiune, care oricum nu o sa fie semnat de Belarus. Deci nu Ucraina este problema aici.

 2. Pentru cine stie sa citeasca printre randuri, Lukasenko incearca sa spuna lumii ca urmeaza ceva mare, ceva ce el nu are puterea sa opreasca. E dictator dar intelege faptul ca e intre ciocan si nicovala si in sinea lui nu vrea sa isi atace vecinul dar nu va avea incotro.

  • Micul Gigel ne explica cat de mare a crescut statul terorist si tinutul supus, cum tarile democratice sunt in asteptarea hartiei cu semnatura marilor lideri teroristi, neintelegand ca in tarile democratice nu are valoare cuvantul lor…
   Practic micul cersetor cauta hartia prin care sa scape de anii de puscarie pe care ii va face el si urmasii, urmasilor lui!
   Padurile siberiene s-ar murdarii de prezenta lor!

 3. Fac asta ca sa nu ajunga ca tine, sluga lui Putin.