G4Media.ro

Ucraina a intentat un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție…

Sursa foto: International Court of Justice (icj-cij.org)

Ucraina a intentat un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție / Zelenski: Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru manipularea noțiunii de genocid pentru a-și justifica agresiunea

Ucraina a intentat un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga, a declarat președintele Volodimir Zelenski, instanța care soluționează litigiile dintre state cu privire la dreptul internațional.

„Ucraina și-a depus cererea împotriva Rusiei la CIJ”, a scris el pe Twitter.

„Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru manipularea noțiunii de genocid pentru a justifica agresiunea. Solicităm o decizie urgentă prin care să ordone Rusiei să înceteze activitatea militară acum și să ne așteptăm să înceapă procesele săptămâna viitoare”, se mai arată în postare președintelui ucrainean.

Anunțul vine în urma afirmațiilor liderului de la Kiev că acțiunile Rusiei – prin bombardarea grădinițelor, a zonelor rezidențiale și a zonelor de infrastructură non-militară – poartă semnele „genocidului”.

Citește și: LIVE Ziua 4 de război: Ucrainenii mențin controlul orașului Harkov / Rușii  se confruntă cu „rezistență acerbă” din partea forțelor ucrainene / Rusia impune un deadline Ucrainei pentru a accepta apelul la negocieri / Ucraina atacă Rusia la Curtea de Justiție de la Haga

Sursa foto: International Court of Justice (icj-cij.org)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Sa lipsesti minoritatile etnice, milioane de oameni pana si de drepturile elementare inseamna genocid, actorasule.
    Genocid cultural, daca nu chiar mai mult.
    Azi esti breaz, maine cine stie. In orice caz, cea ce vi se intampla in mare masura ti se datoreaza tie. Deci ai avea si tu ce cauta prin tribunale.

  2. Si sa nu uitam de gestul dezonorabil prin care soldati rusi imbracasera uniforme ucrainieni ca sa se infiltreze si sa omoare cat mai multi ucrainieni. Noroc ca au fost opriti la timp.