G4Media.ro

Ucraina a înaintat justiției încă opt dosare privind comiterea unor crime de…

Sursa foto: Twitter / Denys Shmyhal (Prime-Minister of Ukraine)

Ucraina a înaintat justiției încă opt dosare privind comiterea unor crime de război, anunță procurorul general ucrainean

Ucraina a înaintat justiţiei încă opt dosare privind comiterea unor crime de război, în afară de cele trei cazuri în care au fost decise sentinţe contra unor soldaţi ruşi, a anunţat miercuri procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Până în prezent, Ucraina a deschis peste 16.000 de anchete asupra unor posibile crime de război comise în timpul invaziei ruse începute la 24 februarie.

”În fiecare zi vedem o creştere (a numărului investigaţiilor). Vorbim despre oameni care nu doar au venit în calitate de combatanţi militari, ci au venit şi să violeze, să ucidă civili, să jefuiască, să umilească şi tot aşa”, a spus Venediktova.

La începutul lunii mai, Amnesty International a anunţat că strânge dovezi conform cărora trupele ruse au comis crime de război în Ucraina, atunci când au ocupat o zonă din apropierea capitalei Kiev în februarie şi martie.

De asemenea, numeroşi civili au suferit abuzuri precum acte de tortură din partea forţelor ruse în regiunea Kiev în primele etape ale invaziei ruse.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Sursa foto: Twitter / Denys Shmyhal (Prime-Minister of Ukraine)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu