G4Media.ro

Ucraina a deschis vineri nouă coridoare umanitare

sursa foto: Louisa GOULIAMAKI / AFP

Ucraina a deschis vineri nouă coridoare umanitare

Guvernul ucrainean a comunicat vineri că a deschis nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din localităţile Mariupol, Energodar, Berdiansk, Melitopol, Rubejnoie, Nijnee, Severodoneţk, Popasna şi Lisiciansk, relatează EFE, citată de Agerpres.

Un anunţ în acest sens a fost făcut de către vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, ministru responsabil de reintegrarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei, într-un mesaj pe Telegram, în care a indicat şi traseele respective.

Astfel, locuitorii din Mariupol, Energodar, Berdiansk şi Melitopol vor fi evacuaţi în Zaporijie, iar locuitorii din Rubejnoie, Nijnee, Severodoneţk, Popasna şi Lisiciansk, la Bahmut.

Referitor la coridoarele spre Zaporojie, ea a subliniat că primele două au fost autorizate pentru autoturisme particulare, în timp ce din Berdiansk şi Melitopol oamenii se pot evacua şi cu autobuze.

Pe de altă parte, agenţia ucraineană de presă Ukrinform a transmis că în total 1.458 de persoane au fost evacuate joi prin trei coridoare umanitare din Mariupol, Melitopol şi Energodar.

Sursa foto: Louisa GOULIAMAKI / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...