G4Media.ro

Ucraina a cultivat agenți sabotori în interiorul Rusiei și le oferă drone…

Sursa foto: Captură video - Twitter / NOËL

Ucraina a cultivat agenți sabotori în interiorul Rusiei și le oferă drone pentru a organiza atacuri (CNN, surse)

Ucraina a cultivat o rețea de agenți și simpatizanți în interiorul Rusiei care lucrează pentru a efectua acte de sabotaj împotriva unor ținte rusești și a început să le furnizeze drone pentru a organiza atacuri, au declarat pentru CNN mai multe persoane familiare cu serviciile secrete americane.

Oficialii americani cred că acești agenți pro-ucraineni din interiorul Rusiei au efectuat un atac cu drone care a vizat Kremlinul la începutul lunii mai, lansând drone din interiorul Rusiei.

Nu este clar dacă alte atacuri cu drone efectuate în ultimele zile – inclusiv unul care a vizat un cartier rezidențial din apropierea Moscovei și un alt atac asupra unor rafinării de petrol din sudul Rusiei – au fost lansate tot din interiorul Rusiei sau au fost efectuate de această rețea de agenți pro-ucraineni.

Dar oficialii americani cred că Ucraina a dezvoltat celule de sabotaj în interiorul Rusiei, alcătuite dintr-un amestec de simpatizanți pro-ucraineni și agenți bine pregătiți în acest tip de război. Se crede că Ucraina le-ar fi furnizat drone de fabricație ucraineană, iar doi oficiali americani au declarat pentru CNN că nu există nicio dovadă că vreunul dintre atacurile cu drone a fost efectuat cu drone furnizate de SUA.

Oficialii nu au putut spune în mod concludent cum a reușit Ucraina să introducă dronele în spatele liniilor inamice, dar două dintre surse au declarat pentru CNN că aceasta a stabilit rute de contrabandă bine puse la punct, care ar putea fi folosite pentru a trimite drone sau componente de drone în Rusia, unde ar putea fi apoi asamblate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. cand esti atacat de pradatori nu raspunzi cu buchete de flori…☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️