G4Media.ro

Uber va testa serviciul de taxiuri zburătoare în Australia, anul viitor

Uber va testa serviciul de taxiuri zburătoare în Australia, anul viitor

Compania americană de ridesharing Uber Technologies Inc a anunţat miercuri că va începe de anul viitor testarea serviciului de taxiuri zburătoare în al doilea cel mai mare oraş din Australia, relatează DPA.

Melbourne va fi al treilea oraş din lume, după Dallas şi Los Angeles din Statele Unite, în care va fi testat serviciul Uber Air ce va transporta pasageri cu ajutorul aeronavelor electrice.

Zborurile de test vor începe în 2020, iar operaţiunile comerciale sunt programate pentru 2023, a indicat Uber prin intermediul unui comunicat.

Aeronavele Uber urmează să primească acreditarea Autorităţii pentru Siguranţa Aviaţiei Civile din Australia, instituţie care a indicat pentru ABC Radio Melbourne că va colabora cu compania americană de ridesharing pentru a asigura siguranţa serviciului înainte de începerea operaţiunilor.

Susan Anderson, manager general regional al Uber în Australia, Noua Zeelandă şi Asia de Nord, a declarat că implementarea serviciului este posibilă datorită abordării orientate către viitor a guvernului. ”Acest lucru, alături de demografia unică din Melbourne şi de factorii geospaţiali, dar şi de cultura inovaţiei şi tehnologiei, face ca Melbourne să fie cea mai bună alegere pentru al treilea oraş în care va fi lansat Uber Air”, a notat ea.

Trezorierul statului Victoria, Tim Pallas, a declarat că guvernul va sprijini iniţiativa, însă nu va oferi susţinere financiară.

Aeronava va decola şi va ateriza vertical, în cadrul unei reţele de ”skyport-uri”.

Serviciul ar putea reduce cu peste o treime călătoria de 19 kilometri cu maşina de la Aeroportul din Melbourne în centrul oraşului, la aproximativ zece minute.

Uber lucrează la proiectul taxiurilor zburătoare împreună cu agenţia spaţială americană NASA şi armata SUA, alături de producătorii Embraer şi Pipistrel, aminteşte DPA

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. si noi avem.
    dancili, dragnetzi, toderei, valkovi, orlanzi, hrebencgiuci, tericeni, mitraliere, tractoristi dajnarmi.
    mandri!

  2. Se pregatesc proteste ale graurilor taximetristi

  3. Dacă cu mașinile am rezolvat-o dând o OUG, cu astea, evident vom folosi pliciul!