G4Media.ro

Uber, condamnată în Franța. Compania trebuie să plătească prejudiciu moral în valoare…

Sursa foto: Unspalsh/ Victor Avdeev

Uber, condamnată în Franța. Compania trebuie să plătească prejudiciu moral în valoare de peste 180.000 de euro către 910 șoferi de taxi

Compania de ride-sharing Uber a fost condamnată vineri de către o curte de apel de la Paris să plătească suma de 200 de euro, cu titlul de prejudiciu moral, unui număr de 910 de şoferi de taxi şi 5.000 de euro Sindicatului societăţilor cooperative ale şoferilor de taxi din regiunea pariziană, relatează AFP, citată de News.ro.

Oferta serviciului Uber Pop, în perioada februarie 2014-iulie 2015, se află la originea acestei condamnări. Ea le permitea utilizatorilor să se afle în legătură cu vehicule ai căror şoferi erau simpli particulari şi nu deţinători ai unei licenţe de taxi sau vehicul de turism cu şofer (VTC).

Tribunalul a stabilit că Uber, prin oferta sa Uber Pop, a încălcat regulile pieţei şi a „provocat în mod necesar un prejudiciu moral, constând în atingerea imaginii şi reputaţiei şoferilor de taxi”.

Oferta Uber Pop a adus Uber numeroase probleme în justiţie şi un val de proteste din partea taximetriştilor. Ea a fost retrasă, până la urmă, iar Uber a fost condamnată la sfârşitul lui 2015, de către Curtea de Apel din Paris, la plata unei amenzi în valoare de 150.000 de euro.

„Este o hotărâre foarte bună. Va determina alte platforme să nu facă transport ilegal”, a declarat preşedintele sindicatului taximetriştilor, Christophe Jacopin.

„Nu doar că este o spoliere a celor care exercită această meserie legal, ci şi a pasagerilor, puși în pericol. Atunci când te transportă o persoană obişnuită, fără asigurare, pune viaţa oamenilor în pericol”, a subliniat el.

Uber dă asigurări că aplicaţia recurge numai la şoferi cu licenţă, „care dau aceleaşi examene ca şoferii de taxi”.

Această activitate „a fost suspendată în Franţa în 2015”, a precizat o purtătoare de cuvânt a Uber.

Sursa foto: Unspalsh/ Victor Avdeev

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Bine ca nu e prejudiciu canin ca era mult mai nasol!

  2. „Molar” … Va luat curentul, G4Media … (hai, Cenzura, nu fiti pufii)

    • @AnonimGDPR: las-o jos ca macane… «tea» luat valul… pufi (un singur i, nu se pum doi de siguranta)…

  3. *v-a … uite unde era pr*stul … : D

  4. Nici nu vreau să-mi imaginez cât o fi prejudiciul măsea!

  5. @Climax, e de la cafea … dupa atatea ore isi taie efectul, maine iar … Tre’ sa livrezi … Scrii toata ziua ca un caine si nu se vede vreo schimbare … Stiti vorba: „Calul trece, cainii latra.”

  6. Am citit de 3 ori si era sa dau fuga la Dex🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  7. G4Media, va recomand niste vitamine ieftine pe GymBeam, in special B-uri. Neutralizeaza efectele nocive ale cafeinei, nicotinei, etanolului etc. … Preturi bune, fara metale grele ca ale nostre ‘romanesti’ …

  8. Poate o fi functie de masa molara a fiecarui taximetrist… atunci sa te tii.