G4Media.ro

Reacția Europei la conflictul dintre SUA și Iran: Tusk și Merkel sunt…

Reacția Europei la conflictul dintre SUA și Iran: Tusk și Merkel sunt ”îngrijorați” și pledează pentru reținerea ambelor părți

Donald Tusk și Angela Merkel s-au arătat îngrijorați de situația din ce în ce mai tensionată dintre SUA și Iran. Cei doi lideri europeni au declarat vineri, în cadrul unui summit UE, că ambele tabere trebuie facă un pas în spate, scrie The Washington Post.

„Cred că uneori cea mai bună soluție este să nu intervenim. (…) Cele mai mari probleme din istoria noastră au fost rezultatul unei politici prea active, nu prea pasive” a declarat Tusk, citat de Reuters.

”Urmăresc situația din regiunea Golfului îndeaproape și suntem foarte îngrijorați în legătură cu modul în care se desfășoară evenimentele din regiunea Golfului, dar în mod pragmatic, nu există niciun motiv să pregătim un comunicat European în acest sens. Cred că poziția noastră este destul de responsabilă”, a mai spus Tusk.

Cancelarul Angela Merkel a declarat, pentru The Washington Post, că „suntem îngrijorați de situație și ne bazăm pe negocieri diplomatice pentru a găsi o soluție politică pentru această situația foarte tensionată”.

Conform aceleiași publicații, Tusk a declarat vineri că blocul comunitar le cere celor două state dea dovadă de tact în cazul ultimelor tensiuni, după Iranul a doborât o dronă americană. Tusk s-a opus oricărei sugestii în care Uniunea Europeană ar deveni mai vocală pe acest subiect.

Foto: Donald Tusk / Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Sluga lui putin și otreapa ayatolahului e îngrijorată. Mai bine sa-și vadă de “deshidratarea” aia care o chinuie de ceva vreme

    • Cu tarfa de Merkel nu poate avea nimeni încredere. Ar vrea să facă afaceri cu Rusia și cu Iranul, dar atunci când se impute treaba, se ascund în spatele Americanilor. Când e vorba să își respecte obligațiile de membru NATO (2% din PIB pentru apărare), nici nu vor să audă.

  2. ambele parti? de ce UE inca mai cumpara resurse naturale iraniene si rusesti? nu acuza ue ca trump ii iubeste pe dictatori? uite ca ue ii sustine financiar

  3. Probabil sunt cateva detalii de pus la punct. Iranul nu scapa de o corectie pe masura.