G4Media.ro

Turnul Sfatului: Prime de aproape 30.000 de euro propuse pentru șefii societății…

Turnul Sfatului: Prime de aproape 30.000 de euro propuse pentru șefii societății de construcții a Consiliului Județean Sibiu / Instituția spune că e o greșeală 

Consiliul Județean Sibiu a propus ca administratorii și directorii Drumuri și Poduri SA (societatea de construcții a județului) să fie recompensați pentru activitatea de anul trecut cu prime totale de aproximativ 140.000 de lei. Primele erau propuse chiar dacă unul din cei cinci indicatori de performanță nu este îndeplinit și în contextul în care, acum două luni, o treime din posturile societății au fost desființate, 37 de angajați fiind concediați, scrie turnulsfatului.ro.

”Caracteristica principală a anului 2021 este reprezentată de creșterea semnificativă activității, fapt care a generat o expunere pozitivă a societății în media locală. În acest context, situația financiară a Societății s-a consolidat, iar indicatorii economico-financiari au înregistrat o evoluție pozitivă”, se arată în concluziile raportului de evaluare a performanțelor societății Drumuri și Poduri SA Sibiu pentru anul 2021, raport pregătit pentru ședința CJ Sibiu programată joi.

Societatea este deținută integral de CJ Sibiu, la vârful acesteia fiind promovați până în acest an exclusiv membri PNL sau rude ale unor primari PNL din județul Sibiu.

Raportul citat conține și inexactități. Spre exemplu, indicatorul referitor la productivitatea muncii era considerat unul îndeplinit, chiar dacă etalonul a fost fixat la 224.300 de lei, cel realizat fiind, de fapt, cu aproape 5% mai mic, respectiv 212.960 de lei. În urmă cu două luni, când a fost propusă și adoptată reorganizarea Drumuri și Poduri prin desființarea a 56 din cele 155 de posturi din organigramă, tocmai acest indicator (care se calculează împărțind veniturile din exploatare la numărul mediu de salariați) a fost semnalat ca nefiind îndeplinit.

Raportul elaborat pentru ședința Consiliului Județean de joi propunea totuși ca toți membrii consiliului de administrație și, respectiv, cei care au ocupat posturile de director în cadrul societății anul trecut să fie recompensați cu așa-numita „componentă variabilă”. Adică să primească prime. Cinci persoane urmau să primească în total circa 140.000 de lei.

Turnul Sfatului a solicitat un punct de vedere scris de la Consiliul Județean, reprezentanții acestuia spunând telefonic că a fost vorba despre o „greșeală”. În circa două ore, raportul de evaluare a fost modificat.

Citește integral pe turnulsfatului.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. E o greșeală, au vrut 300.000.

  2. Poate Tunul Sfatului…