G4Media.ro

Turnul Eiffel se va redeschide la 25 iunie, după trei luni în…

Turnul Eiffel se va redeschide la 25 iunie, după trei luni în care a fost închis publicului

După ce a fost închis publicului timp de peste trei luni ca urmare a pandemiei de COVID-19, Turnul Eiffel, cel mai vizitat monument din lume, se va redeschide publicului la 25 iunie, se arată marţi într-un comunicat al Societăţii care gestionează monumentul (SETE) şi preluat de EFE, transmite Agerpres.

Redeschiderea se va face sub „măsuri stricte de siguranţă” pentru a prezerva sănătatea vizitatorilor şi a angajaţilor monumentului.

„Suntem nerăbdători ca Turnul să primească din nou vizitatori, desigur sub măsuri de protecţie stricte şi în cadrul actualelor măsuri sanitare în vigoare”, noteză în comunicat directorul general al societăţii, Patrick Branco Ruivo.

Pentru a avea acces în turn se recomandă cumpărarea biletelor pe internet, utilizarea obligatorie a măştilor de protecţie, iar un sistem de semnalizare va fi instalat în întregul monument pentru gestionarea în ordine a vizitatorilor, al căror număr va fi limitat atât pe etaje cât şi la intrare, urmând să fie efectuată o dezinfecţie zilnică a spaţiilor publice.

În primul moment, accesul se va face exclusiv pe scări şi până la etajul doi, cu intrarea prin aripa de est şi ieşirea prin vest pentru a minimiza contactul între vizite.

Ascensorul principal nu va fi redeschis deocamdată, iar utilizarea sa va depinde de evoluţia crizei sanitare, deşi se intenţionează să fie repus în funcţiune la vară.

Monumentul a fost închis pentru public din cauza pandemiei de coronavirus la 13 martie şi a fost folosit apoi ca simbol pentru a sprijini gesturile de solidaritate faţă de personalul sanitar şi de victimele virusului.

La 20:00 (18:00 GMT), ora la care francezii ieşeau la fereastră pentru a-i aplauda pe angajaţii din domeniul sanitar, Turnului Eiffel rămânea iluminat timp de zece minute, în loc de cele 5 obişnuite, în semn de solidaritate.

La intrare, a fost instalat un ecran pe care erau scrise mesaje de încurajare şi sprijin pentru victimele şi angajaţilor sanitari din prima linie şi care rămâneau aprinse timp de câteva ore în cursul nopţii.

Citește și Turnul Eiffel a fost închis publicului. Accesul va fi permis doar după reducerea epidemiei de coronavirus

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.