G4Media.ro

Turcii mai câștigă un contract în România, în valoare de 46 de…

Sursa Foto: Facebook/ Temsa

Turcii mai câștigă un contract în România, în valoare de 46 de milioane de euro: Compania TEMSA va livra ministerului de interne 326 de autobuze

Compania turcească TEMSA, care are aproape 15 mii de vehicule pe drumurile din 66 de ţări, a câştigat o licitaţie majoră în România, se arată într-un comunicat al companiei. Potrivit sursei citate, TEMSA, câştigătoarea licitaţiei organizate de Ministerul Afacerilor Interne din România, va exporta în această ţară 326 autobuze modelul LD12 SB.

TEMSA, care este unul dintre cele mai importante branduri auto din lume, cu peste 50 de ani de experienţă în producţia de autobuze şi midibus, va exporta în România 326 autobuze LD12 SB. TEMSA, care a câştigat licitaţia Ministerului Afacerilor Interne din România cu un acord de 46,5 milioane de euro, va livra autobuzele pentru a fi folosite de soldaţii români şi de unităţile responsabile de siguranţă.

Vorbind la ceremonia de semnare a protocolului de vânzare dintre TEMSA şi Ministerul Afacerilor Interne al României, Evren Ünver, reprezentantul True Value Capital Partners, a spus: „Europa are un loc foarte important în obiectivele noastre de creştere. Această vânzare în România va servi obiectivelor noastre pentru Uniunea Europeană pentru anul 2019 şi va consolida poziţia TEMSA pe piaţă. Autobuzele noastre vor spori eficienţa transportului de personal al Ministerului Afacerilor Interne al României şi confortul pentru consumatorii noştri finali, cum ar fi membrii poliţiei”.

Directorul executiv al TEMSA, Hasan Yildirim, a declarat: „Exportul joacă un rol important nu numai pentru noi, ci şi pentru cifrele de creştere ale ţării noastre. Vom livra cele 326 de autobuze care vor fi produse la Adana, în România, într-o perioadă de doi ani. Doresca ca această vânzare, care va aduce o contribuţie pozitivă la cifrele noastre de export, să fie benefică pentru TEMSA şi pentru industria auto din Turcia”.

Context. Mai multe firme și asocieri de firme turcești au câștigat licitații de sute de milioane de euro în România. Cele mai cunoscute sunt contractele mari de infrastructură, dar extrem de controversat e și contractul semnat de Primăria Capitalei cu Otokar pentru autobuze.

La întâlnirea dintre Recep Tayyip Erdogan și Viorica Dăncilă din noiembrie 2018 de la Ankara, preşedintele Turciei a spus: ”Țelul nostru este să atingem cifra de 10 miliarde de dolari de schimb comercial. Bineînțeles că datorită pașilor comuni vom ajunge să atingem acest țel. Cifrele comerciale în primele luni ale anului 2018 au crescut cu 23%”.

Citește integral

Turcia, tot mai multe contracte din bani publici în România. Relațiile București – Ankara înfloresc sub PSD, care atacă violent companiile din Occident

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. tot 10% partidul si 10% jmecherii ?

 2. Auzi, fa…….. nu mai terminati cu pasalicul din sud?

 3. Din poza reiese ca se asigura si piese de schimb. Un contract cu clauze bine puse.
  Un cal putere per autobuz.

 4. Cred ca Stefan cel Mare si Mihai Viteazu’ a fi foarte mandrii de voi !

 5. Ministerul de interne al Romaniei transportat cu masini turcesti.
  O simbolistica catastrofala. Turcii continua sa isi bata joc de Romania. Cu ajutorul ciocoilor.

 6. Pai cine să știe mai bine cum stă treabă cu ciubucul și peșcheșul? Doar turcii au inventat acești termeni…

 7. desigur ca Romania e stat independent care are dreptul sa aleaga originea produselor dar in toate contractele astea cu turcii, chinezii este un factor negativ deoarece se ignora partenerii „naturali”, „adevarati”, adica SUA ne ajuta cu securitatea si ne-a ajutat sa ajungem in NATO, UE la fel ne-a luat in clubul sau si romanii au dreptul sa calatoareasca si sa lucreze in 28 de tari fara vize si documente, si cu ce raspunde Romania ? se duce la „straini” ca vezi e mai usor sa furi si sa faci scheme obscure. Americanii si europenii mai duc ceva si contabilitate, mai dau intrebari..in final pierde cetateanul de rind care nu stie unde se duc banii. sigura ca si SUA si Europenii au investitii mari in Turcia dar ei stiu sa-si numere banii mai bine ca noi, in Romania daca „dispare” sume importante din buget nimeni nu raspunde pentru aceasta

 8. Ciubuc
  Pesches.
  Bagatelă.
  Spaga.
  Otomani.
  Basbuzuci.
  Papagal coafati pzd morți după spaga.
  Raia turcească e Romania
  Generali de miliție + dan c. =Trădare de neam si tara.

 9. Patrioții noștri din toate instituțiile recuperează tributul de la turci, sub forma de mită bineînțeles.