G4Media.ro

Turcia consideră „inacceptabilă” recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas de către Rusia:…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Turcia consideră „inacceptabilă” recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas de către Rusia: „Contravine Acordurilor de la Minsk, încalcă făţiş integritatea teritorială a Ucrainei”

Turcia, ţară care întreţine relaţii bune atât cu Rusia, cât şi cu Ucraina, a calificat marţi drept ‘inacceptabilă’ decizia Rusiei de a recunoaşte regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk ca republici independente, relatează EFE, citată de Agerpres.

Ministerul de externe turc subliniază într-un comunicat că decizia Rusiei ‘de a recunoaşte aşa-zisele republici Doneţk şi Lugansk, pe lângă faptul că contravine Acordurilor de la Minsk, încalcă făţiş unitatea politică şi integritatea teritorială a Ucrainei’.

În comunicatul postat pe site-ul web al MAE turc se menţionează de asemenea că ‘decizia Federaţiei Ruse este inacceptabilă şi noi o respingem’.

‘Reiterăm o dată în plus ataşamentul nostru faţă de păstrarea unităţii politice şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi invităm toate părţile implicate să acţioneze cu bun simţ şi să respecte dreptul internaţional’, conchide MAE turc.

Turcia întreţine relaţii strânse deopotrivă cu Rusia şi Ucraina, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan oferindu-se anterior să medieze conflictul dintre cele două ţări. În acest sens, el i-a invitat pe reprezentanţi ai Moscovei şi Kievului să se întâlnească la Istanbul.

Cu toate acestea, Turcia a vândut anul trecut drone de luptă Ucrainei, gest ce a iritat Rusia.

Într-un comunicat separat, MAE turc a transmis o alertă cetăţenilor turci aflaţi în Ucraina cu privire la situaţia din această ţară, în special în partea de est a acesteia.

‘În lumina ultimelor evoluţii, îi îndemnăm pe cetăţenii noştri să părăsească regiunile de est ale Ucrainei. Recomandăm cetăţenilor noştri să contacteze ambasada noastră din Kiev în caz de necesitate’, potrivit textului citat.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pai cum asa? Nu erau naspeti?

  2. Turcaletul asta numit Edogan ce ne spune de ocuparea parti de nord a Siriei de catre trupele turce…aia nu e afectarea integritati unei tari…?