G4Media.ro

Turcan: În România sunt 170.000 de titulari de venit minim garantat, dar…

Turcan: În România sunt 170.000 de titulari de venit minim garantat, dar numărul total al beneficiarilor reali este de peste 413.000. Peste o sută de mii sunt apți de muncă

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat marți că le-a sollicitat reprezentanţilor agenţiilor judeţene pentru ocuparea forței de muncă să comunice zilnic rezultatele discuţiilor pe care le au, în teren, cu beneficiarii de ajutor social, pentru a putea avea curând o evaluare naţională pe categorii de grupuri vulnerabile, transmite News.ro.

„În România sunt 170.000 de titulari de venit minim garantat, dar numărul total al beneficiarilor reali este de peste 413.000: 257.000 sunt adulţi, dintre care 120.000 sunt persoane apte de muncă, 32.000 au vârsta peste 65 de ani şi 156 000 sunt copii, iar dintre aceştia 55.000 au vârsta sub 7 ani”, a spus Turcan.

Potrivit acesteia, prin această campanie naţională ministerul urmărește să identifice persoanele cu adevărat vulnerabile şi să le oferesprijin în acord cu nevoile lor.

”Ştiu că această campanie a generat emoţie în spaţiul public. Tocmai de aceea, spun limpede că sensul ei NU este să priveze oamenii vulnerabili de ajutor din partea statului. Dimpotrivă, statul trebuie să devină mai eficient şi mai util pentru oamenii vulnerabili, prin sprijinul pe care îl acordă. În cazul de faţă, acces la educaţie, la servicii de sănătate şi la un nivel de trai decent pentru acei 156.000 de copii care trăiesc acum din ajutor social, locuri de muncă pentru cei 120 000 de beneficiari care pot munci, servicii medicale şi acoperirea nevoilor de trai pentru cei 32.000 de vârstnici care trăiesc acum cu o sumă medie de 200 de lei pe lună, cât e ajutorul de la stat şi care nu pot beneficia nici măcar de pensie socială”, a scris Raluca Turcan marţi pe Facebook.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Mars! Pensii speciale?! Cumul pensie si salariu la stat? Pensionari la 42-45 de ani? Salarii la stat cu 30% mai mari ca la privat? Spor de antena? Amante si rude care nu fac nimic, nici nu stiu cum arata birourile :)) Lua-v-ar … de penelisti!

  • Si cati securisti ceaușiste și milițieni ceaușiste și milițieni care au tras în popor la revolutie au pensii speciale?
   Intrebare pentru doamna curcan cea cu studii la moscova

 2. De unde știi tu câți sunt apti de munca?
  Sunt femei cu 3-4 copii acasă, unde sa muncească? Stau cu copiii și bărbații lor lucrează, se încadrează la ajutor social, care e oricum o mizerie. Femeia în cauză este apta de munca, dar cum sa muncească?! Cine sta cu copiii.
  Femeie, vezi lucrurile greșit pt că nu mergi decât pe străzi asfaltate și nu cobori din mașină decât acasă. Viața reală e dura și nu o poate înțelege decât cel care trăiește , macar din când în când, pt ntre acești oameni.

 3. Da chiar nu o opreste nimeni pe tuta asta ???? Foarte bine ca a găsit ea 100 000 de oameni buni de muncă, unde îi incadrezi , ce locuri de muncă sunt , pe ce bani , în ce condiții??? Pe salariul minim de 1400 de lei ??? Dacă faci naveta sau ei o chirie cu cât mai rămâi? Asa cum a găsit 100 000 de oameni alți de muncă de ce nu ne prezintă la fel si pe cei care cumulează pensia cu salariul, sunt peste 400 000 de cumularzii, să ne prezinte cat ia unul din asta pensie și cât salariul . Sa ne prezinte pensiile speciale care sunt de sute de milioane de lei vechi . Câtă ipocrizie poate zace in femeia asta , se aruncă praf in ochi cu asistați social să se uite de pensiile speciale care nu se atinge nimeni de ele și nici de cumularzii nesimțiți.

 4. E lăudabilă ideea de a ajuta persoanele vulnerabile.
  Nu aveti sursa de finantare!
  Va recomand sa suspendati/ anulati / blocați toate posturile de bugetari care lucreaza in cele 3187 de Primarii din Ro care sunt si Salariați si Pensionari în acelasi timp.
  Cumulează bani publici cu pensia!
  Sunt cam toti atâția câți ati identificat Dvs.
  Peste 400000 de Batranei de 70 de ani fac umbra pământului prin Primarii.
  Pe bani buni!
  Asa progresează Romania si Mica Coruptie din Primarii, Prefecturi

  • Batranei sunt si-n Ministere , Agenții, Oficii, Banci, Guvern, Curtea de Conturi, CCR, CONS. Legislativ etc.
   Unde-i leafa buna si Bătrânelul de 70 – 80 de anisori!
   Asta da progres social in Romania !

 5. Asta e o japita mai ceva ca Udrea. Normal, e venita tot din PDL.

 6. Toată lumea arata sursele de finanțare la buget dar analfabeta se face că nu vede nu aude. Oare ce este in mintea ta când toți îți arată pe cei cu pensii si salariu la stat si tu nu vezi ? Pensiile speciale rămân neatinse , evaziune fiscală mare , colectare la buget scăzută . Minunea asta a găsit niste nenorociți cu ajutoare sociale. Am avut mari speranțe in USR pe care l-am votat cu atâta pasiune dar dezamăgește total.

 7. https://m.zf.ro/aleph-story/aleph-story-romania-tara-salariilor-mici-jumatate-dintre-contractele-19883771
  Ce zici cocoana de salariile astea ???? Dacă lucrezi la oraș plătești chirie plus utilități ce iti mai rămâne???? Dacă ai copii la școală??? Oare politicienii nostri știu de oamenii ăștia??? Ei traiesc cu banii ăștia pe zi și tot e puțin ptr ei pw zi nu le ajung iar alții trebuie să supraviețuiască o lună. Patronii se plâng ca le lipsește forță de muncă , dar de fapt le lipsesc sclavii prost plătiți.

 8. https://m.zf.ro/aleph-story/aleph-story-romania-tara-salariilor-mici-jumatate-dintre-contractele-19883771
  Ce zici cocoana de salariile astea ???? Dacă lucrezi la oraș plătești chirie plus utilități ce iti mai rămâne???? Dacă ai copii la școală??? Oare politicienii nostri știu de oamenii ăștia??? Ei traiesc cu banii ăștia pe zi și tot e puțin ptr ei pw zi nu le ajung iar alții trebuie să supraviețuiască o lună. Patronii se plâng ca le lipsește forță de muncă , dar de fapt le lipsesc sclavii prost plătiți. Cand politicienii nostri se vor gândi și la noi???????

  • Dacă tot locuiești la oraș și ai curent electric și internet, ai putea sa te gandesti la viitorul tău și sa faci un curs, o reconversie profesionala, orice. În ziua de azi poți învață orice gratis de pe internet, doar sa știi engleza. Iar dacă nu știi engleza, învață. Sau învață franceza, rusa, turca, orice, dar învață ceva nou. Sau învață ceva în romana… Orice. Și poate asa poți obține un loc de munca mai bine plătit. Dacă acum ai 1400 de lei și nu faci nimic ca să câștigi mai bine, vei continua sa câștigi tot atât. Dar noi nu vrem sa ne ridicam, vrem doar sa ne dea cineva și dacă nu ne da, ne plângem, bem, și ne batem nevasta și copilul și murim la 60 de ani bolnavi ca nu știm nici sa mâncăm sănătos, nici sa mergem la doctor din timp, ca ne place mocirla, e mai ușor acolo.

 9. Gigel…vezi ca Curcan este din pnl..

 10. Să vină româncă asta sa vadă cum este la țară, cum este să lucrezi la un fermier avar care te vrea zilier zi lumina cu 50 de lei pe zi la negru iar după marș acasă pe ajutor social în timp ce el se scaldă în lovele mașini de lux case vile apartamente de lux. Sa vina doamna sa vadă cum este la țară cum se trăiește fără locuri de muncă în mediul rural.

 11. Curcan,te faci de cacao.ocupa-te de problemele care interesează oamenii și lasă căcaturile,că altfel peste 4 ani faci opoziție extraparlamentară.

 12. Asa e in fascism, 1% din populatie, traind in cea mai crunta saracie, cu 100 de euro pe una la patru persoane, sunt problema nr. 1.

  Una bucata sarac = 100 lei / luna. Deci toti 170 de mii costa 17 milioane pe luna, adica 200 de milioane pe an. Spre comparatie, sectorul 1 a bugetat 90 de milioane de lei pe an pentru maturat strazile, iar Romprest cere 230.

  Mai dati ceva la ghiorlaitori, ca pentru aia sunt mereu bani si chiar si derogari de la carantina.

 13. Mda, numărul de asistați sociali va creste.
  Inevitabil.
  Cât timp exista pensii speciale de 70.000Ron luna care mai mult par a fi un drept constitutional(aroganta mai mare nu îmi pot imagina) e și dreptul oamenilor de a primi un venit minim garantat.

  Universal Basic Income din păcate va deveni rapid soluția cam pentru majoritatea angajaților.
  Asta sau ii ia statul și le da job de adunat coloane din tabele fără Excel.
  Sau sa sape șanțuri cu lingurițe(desi și la asta ai nevoie de pile)..

  Speranța mea a fost ca se va trezi cineva în PNL și va înțelege ca nu mai suntem o civilizatie agrara ai nu e nevoie sa fim toți pe plantație.

  Nu îmi vine sa cred ca în 2021 mai e nevoie de discuții despre 100 lei pe luna.
  Andrew Yang vorbește de mult de 1000 dolari pe luna și nu e singurul.
  Dar la noi e clar ca se dorește forță de muncă cât mai ieftina cu orice preț (presupun ca unii patroni își freacă deja mâinile).

  Mi se pare trist și malefic sa tratezi asa oameni fără prea multe speranțe și educație (se așteaptă cumva sa dacă un curs de programare și sa se angajeze în Pipera?).

 14. Tâmpita asta e atât de inapta ca ministru că nici să mintă credibil nu știe!

 15. desigur sint multi care fenteaza statul. dae ei nu trebuie cautati numai printre cei saraci

 16. Ar trebui introdus un Venit Minim Neconditionat de 400 lei si desfiintat sistemul de asistenta sociala( cu toata biroctratia sa) si puzderia de subventii, scutiri, alocatii, vouchere, handicap grad 2-3, indemnizatie sociala, etc.