G4Media.ro

Turcan, după întâlnirea cu omologul spaniol: Ministerele noastre au lucrat pentru a…

Turcan, după întâlnirea cu omologul spaniol: Ministerele noastre au lucrat pentru a identifica modalități de stabilire a dreptului la pensie pentru persoanele care au realizat perioade de asigurare atât în România, cât și în Spania

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că a avut o întâlnire cu ministrul incluziunii, securității sociale și migrației din Spania, Jose Luis Escriva, cu care a discutat despre reformele incluse în Planurile de redresare și reziliență și despre o modalități de colaborare.

„Atât Spania, cât și România, au propus reforma pensiilor pentru finanțare prin PNRR. Sistemele de pensii din cele două țări se confruntă cu același tip de probleme, iar discuția pe care am avut-o cu ministrul Escriva a evidențiat similitudini și în ceea ce privește soluțiile pe care ambele țări le-au prefigurat pentru echitatea și sustenabilitatea sistemelor lor de pensii. Din acest punct de vedere, Spania poate fi un model de bune practici pentru țara noastră, iar discuția de astăzi mi-a confirmat faptul că principiile după care ne ghidăm în reforma pensiilor sunt cele corecte”, a scris Turcan pe contul de facebook.

Aceasta a mai arătat că numărul românilor care trăiesc acum în Spania a depășit deja 1 milion, iar dintre aceștia peste 340 000 sunt cotizanți la sistemul de securitate spaniol.

„Indiferent că este vorba despre rezidenți permanenți sau lucrători sezonieri, obiectivul nostru este să ne asigurăm că drepturile le sunt respectate, iar Spania este una dintre țările care a avut o mare deschidere de a colabora cu autoritățile române în acest context. (…) Ministerele noastre au lucrat împreună pentru a identifica modalități concrete de a întări colaborarea dintre autoritățile competente în domeniul pensiilor, pentru a accelera procesul de stabilire a dreptului la pensie pentru persoanele care au realizat perioade de asiurare atât în România, cât și în Spania. Cele două instituții – Casa Națională de Pensii Publice și Institutul Național pentru Securitate Socială vor lucra în continuare la nivelul echipelor tehnice, pentru a-și corela datele privind decesele și comunicarea cuantumului pensiei, astfel încât activitatea în domeniul pensiilor internaționale să fie eficientizată. Doar 58 de dosare de pensie comunitare în relația cu Spania mai sunt acum nesoluționate, pentru beneficiarii de pensie din România”, a spus Turcan.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Inventia romaneasca cu pensii speciale i-ai prezentat-o?

  • Da, i-a prezentat Turcanca tot ce are special intre pensiile romanilor, e atat de goala ca îmi aminteste de Veo!😟

 2. Minunat, a vazut și spaniolul cât de proastă este doamna Raluca. Păi ce, numai noi să ne minunăm.

  • Ma bucur, a vazut si spaniolul ce faci tu cu pensionarii aici, cu cei speciali, ori tu ori Veo, totuna!

 3. O comunista intr-un minister comunist. Altceva nu stie, decat sa se joace cu robinetul de pensii, exact ca Olguta Vasilescu, o alta comunista ce s-a potrivit ministerului.

  • Nu vad nimic rau in asigurarea colaborării cu ministrul muncii spaniol,pentru reglementarea si asigurarea tuturor românilor din Spania,a pensiei de bătrânețe.

 4. Cersetorii mapamondului; da-ți un ban la smecheri care ies la pensie la 42 de ani sau care-și vor face acte false ca au lucrat 50 de ani in romania pe 7000 de euro pe luna; vine pensia spaniola de 2000 de euro!

 5. Vorba multa…saracia pensionarilor.

 6. Felicitari! Bucurati-va de alesii vostri!

 7. Pai asta exista. Poți să iei pensie din fiecare țară în care ai lucrat și ai contribuit. E pensionare pe baza contributivității chiar și pentru 1 an. Numai în Romania trebuie sa ai 15 ani contributor. Sau… sa fi special. Invenție tipic românească. Și mai vor să lucrezi până la 70 când peste 45 ești.considerat expirat. Sila mare pentru imbecili de genul asta

 8. Nu l-a întrebat dacă parlamentarii lor au pensii speciale???asta că să se facă de kkt până la capăt!!!

 9. Da, i-a prezentat Turcanca tot ce are special intre pensiile romanilor, e atat de goala ca îmi aminteste de Veo!😟

 10. A promis ca face multe nu a facut nimic,este fericita ca a vorbit si ea cu un ministru 🦴🙈

 11. Oare este adevărat ceea ce a scris pe contul ei de fb. Cred că nici nu știe ce a scris

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.