G4Media.ro

Tudorel Toader se laudă cu dosarul electronic și cu informatizarea instanțelor/ Ana…

Tudorel Toader se laudă cu dosarul electronic și cu informatizarea instanțelor/ Ana Birchall: Când am venit la minister, am constatat că acest proiect era blocat din lipsă de finanțare/ Am reușit să asigurăm finanțarea integrală a proiectului în valoare de 46 de milioane de lei

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, se laudă într-o postare pe Facebook cu proiectul de informatizare al instanțelor și scrie că ”dosarul electronic, realizat astazi la nivelul tuturor instantelor de judecata, este urmarea contractului pe care l-am semnat, in calitate de ministru al justitiei, cu o valoare de 7,7 milioane de euro, a carui aplicare a inceput in ianuarie 2019”.

Pe de altă parte, actualul ministru al justiției, Ana Birchall, susține într-un comunicat că în aprilie când a venit la minister ”am constatat că acest proiect era blocat din lipsă de finanțare, nefiind alocate sumele necesare în bugetul pe anul 2019” și că a reușit să asigure finanțarea integrală a proiectului în valoare de aproape 10 milioane de euro.

Redăm mai jos comunicatul Ministerului Justiției

”Ministerul Justiției desfășoară în această perioadă cel mai amplu și complex proces de informatizare a instanțelor. Achiziția vizează dotarea cu echipamente informatice (stații de lucru, software și scannere corespunzătoare) pentru tot personalul instanțelor din România – judecători și personal auxiliar, iar valoarea totală a contractului este de 46.387.830 lei.

„Informatizarea instanțelor și dotarea cu echipamente IT de ultimă generație reprezintă unul dintre obiectivele cele mai importante ale mandatului meu la Ministerul Justiției. În aprilie, când am venit la minister, am constatat că acest proiect era blocat din lipsă de finanțare, nefiind alocate sumele necesare în bugetul pe anul 2019.

Printr-un efort comun, alături de colegii din guvern, am reușit să asigurăm finanțarea integrală, astfel încât procesul de informatizare să fie realizat până la finalul acestui an.

De această investiție vor beneficia instanțele, judecători și personal auxiliar de specialitate, potrivit unui grafic stabilit clar între Ministerul Justiției și furnizori, astfel încât ultima livrare și instalare a echipamentelor va avea loc în data de 5 decembrie 2019.

Informatizarea instanțelor de judecată este parte a unui proiect mai amplu promovat de Ministerul Justiției pentru a asigura infrastructura și logistica necesare unui act de justiție de calitate.

În această perioadă, sub coordonarea ministrului, la Ministerul Justiției se desfășoară o analiză privind necesarul infrastructurii tuturor instanțelor pentru a fi identificate soluțiile cele mai potrivite, obiectivul fiind acela de a nu mai exista instanțe de judecată fără încălzire sau cu o infrastructură precară.

Este un efort foarte mare, dar așa cum am găsit soluțiile pentru informatizare, vom găsi și pentru problemele de infrastructură cu care se confruntă instanțele de mulți ani de zile” a precizat ministrul justiției, Ana Birchall.

Contractul prevede livrarea a 6.986 de computere (inclusiv licențele software) și a 976 de scannere. Până la acest moment au fost livrate 1.263 de computer și 144 de scannere pentru trei Curți de Apel și parțial către Ministerul Justiției, urmând ca până la 5 decembrie să fie livrate restul de 5.723 de computere și 832 de scannere pentru celelalte 12 Curți de Apel.

Totodată, investițiile în informatizarea instanțelor sunt în concordanță cu angajamentele asumate în programul de guvernare referitoare la asigurarea resurselor materiale necesare unui cât mai bun acces la justiție.”

Sursa Foto: Colaj G4Media.ro / Inquam Photos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. IARA MA APARE ASTA? da-l naibii de jeg. numai cand il vad si imi creste tensiunea.

  2. Fmmtudorel arestat pt atentat la siguranța națională, averea confiscată și pensia de 20000 de ieuro desființată.

  3. Cei care-l mai suporta pe acest CRIMINAL,TOADER,sunt tot mai complici la crimele si ororile rezultate din proiectele pe care le-a trimis in parlament la ordinul explicit al hotilor care l-au pus ministru:Tradiceanu si Dragnea!! RUSINE PROFESORILOR DE LA UNIVERSITATEA IESEANA CARE AU ACCEPTAT SA REVINA IN FUNCTIE,NEOBIECTAND CU NIMIC ,CA NISTE COMPLICI JALNICI,IAR STUDENTII SE BATEAU CU PUMNII-N PIEPT CA VOR PROTESTA,VOR OBIECTA…PE DRACU! ASTA E REZULTATUL „OBIECTIILOR”,MAI MULTE CRIME PE STRAZI IN FIECARE ZI!

  4. Domnul Toader a primit cumva o sinecura la institutul de sinecuri al presedintelui Constantinescu ?

  5. Toader, ex-procuror comunist colab la Secu, infiltrat in Universitate, fara activitate stiintifica si carierist politruc. O nulitate pe masura celor care l-au votat rector din taraba universitara AL I Cuza unde si-a adus si progenitura incompetenta pe usa din dos.

  6. Iarasi vine Ratatul asta de la Moldova sa se laude cu munca altora. Mai mizerabilule, du-te si te ascunde. Nu mai iesi public. Daca aia de la Iasi te mai suporta, este problema lor ca sunt moldoveni fraieri. Noi insa te-am vazut si ne-am saturat de tine. Nemernicule!

  7. Acestui Dorel al justitiei, tzoparlanul arogant absolvent de Industrial Auto, cand minte nu ii creste nasul ci ii cresc bubele. Ii doresc scarnaviei sa il manance cancerul de viu, si pe el si pe cei doi puradei beneficiari de diferite smenuri! Fie sa aiba parte de toate bolile pana cand repara ce au stricat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.