G4Media.ro

Tudorel Toader face public un ”mesaj telefonic” din aprilie 2019, în care…

Tudorel Toader face public un ”mesaj telefonic” din aprilie 2019, în care Marian Oprişan îi reproşa că nu a promovat OUG pentru graţiere şi amnistie şi nici pentru modificarea Codurilor penale

Fostul ministru al Justiţiei în Guvernul PSD Tudorel Toader face public un ”mesaj telefonic” din aprilie 2019, în care Marian Oprişan îl anunţă că va cere în interiorul partidului revocarea sa din funcţie, reproşându-i că nu a promovat OUG pentru graţiere şi amnistie şi nici pentru modificarea Codurilor penal şi de procedură penală, transmite News.ro.

”Aprilie 2019! mesaj telefonic primit de la Marian Oprişan: „Domnule ministru, vă rog să nu vă supăraţi, vreau să ştiţi de la mine. Astăzi avem CEX şi voi cere revocarea dvs din funcţie. Nu aţi promovat OUG pentru graţiere şi amnistie, nu aţi promovat OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. Aşa nu mai putem continua”” a scris luni pe Facebook fostul ministru al Justiţiei.

Tudorel Toader precizează că Marian Oprişan, lider al PSD Vrancea, ”a procedat întocmai”.

Marian Oprişan a fost un susţinător al amnistiei şi graţieriii, considerând că mii de persoane au fost condamnate pe baza unui ”sistem nedrept condus de Băsescu Traian şi de camarila lui”.

În iunie 2019, tot într-o postare pe Facebook, Tudorel Toader enumera greşelile PSD pe justiţie, pe primul loc fiind OUG 13, urmată de legea recursului compensatoriu, şi prezenta motivele revocării sale din funcția de ministru al Justiției, printre care refuzul de promovare a OUG privind amnistia şi graţierea, refuzul de avizare favorabilă a proiectului de act normativ privind înfiinţarea Fondului Suveran şi „refuzul ” de avizare a unor proiecte de acte normative, mai înainte ca acestea să fi ajuns la MJ.

O altă greşeală a PSD, în opinia sa, sunt ”insistenţele formulate pentru promovarea OUG referitoare la amnistie şi graţiere, în detrimentul proiectului de lege având acelaşi obiect de reglementare, proiect înaintat către parlament în ianuarie 2017”.

”Trecând dincolo de competenţe şi normele de tehnică legislativă, se dorea un act de clemenţă cu puţine excepţii şi fără limite de pedeapsă !”, a explicat Toader atunci.

Fostul ministru PSD al Justiției mai invoca în urmă cu doi ani şi insistenţele formulate pentru promovarea OUG referitoare la modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, în acord cu unele dintre soluţiile cuprinse în proiectele de lege pentru modificarea respectivelor Coduri, proiecte elaborate în „alte centre de reflecţie”.

”Motivele „neavizării”/în mod corect neînsuşirii/ celor două proiecte de OUG”: – lipsa urgenţei adoptării unei OUG, în sensul prevederilor din Constituţie şi a jurisprudenţei CCR. Necesitatea îndeplinirii programului de guvernare nu poate fi invocată drept urgenţă pentru adoptarea unei OUG; u constituite urgenţă nici voinţa adoptării unor soluţii legislative mai favorabile, precum: reducerea termenelor de prescripţie a răspunderii penale; reducerea fracţiilor de executare a pedepselor, pentru a se putea solicita liberarea condiţionată; dezincriminarea sau modificarea unor infracţiuni etc.; – falsitatea motivelor invocate – încercarea de a se crea o percepţie eronată. Legiuitorul sau Guvernul, după caz, trebuie ca în termen de 45 de zile să modifice legea, în acord cu deciziile de neconstituţionalitate, doar atunci când respectiva decizie se pronunţă cu privire la o lege în vigoare, în controlul a posteriori. Atunci când decizia se pronunţă cu privire la un proiect de lege, în controlul a priori, nu există obligaţia pozitivă ca în termen de 45 de zile sa fie modificată lege, în sensul transpunerii soluţiilor legislative declarate ca fiind constituţionale. În această ipoteză, legiuitorul poate să renunţe la finalizare respectivului proiect de lege, însă, în ipoteza continuării legiferării, trebuie să ţină cont de respectivele decizii şi de considerentele acestora; – lipsa voinţei de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, în acord cu obligaţiile izvorâte de numeroasele decizii de neconstituţionalitate pronunţate în ultimii ani, în sensul celor două proiecte de lege din iulie, respectiv noiembrie 2017, proiecte iniţiate de către MJ; – potrivit jurisprudenţei CCR, Guvernul nu poate adopta o OUG, substituindu-se legiuitorului, prin preluarea unui proiect aflat în dezbateri parlamentare/ facem referire, cu titlu exemplificativ, la decizia de neconstituţionalitate a OUG prin care era preluat, în formă modificată, proiectul Legii educaţiei naţionale ! Nu am crezut şi nu cred în afirmaţiile potrivit cărora, solicitându-se modificare Cp şi a Cpp prin OUG, în locul procedurii parlamentare normale, s-a încercat evitarea testării majorităţii parlamentare, evitarea controlului de constituţionalitate, sau a unui eventual transfer de responsabilitate !”, preciza Toader în 2019.

Foto: Tudorel Toader, fost ministru PSD al Justiției. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

36 comentarii

 1. Așa îți asiguri pensia și joburi la stat, înregistrezi, fără acord măgăriile, apoi le scoți când ai nevoie.
  Toată caracatița asta, numită stat român, se bazează pe o încrengătură de slăbiciuni, șantaje și pile.

 2. Da, un mare ,, erou” al nostru! Cel mai mare ministru al justiției ! Merită o statuie .

  • Ce sa-ti spun… a uitat de asta in 2019 sau ce? Si-a adus acum brusc aminte? Mai are si tupeu sa spuna ca el nu a facut nimic rau. Poate nu direct, dar indiferenta, pasivitatea si faptul ca nu a luptat cu adevarat pentru Justitie (si nu ma refer la Justitia penalilor) il face complice. Poate sa se prefaca pana maine ca e inocent. Realitatea spune altceva.

  • Nu a fost sluga până la capăt, merita o funcție în noul guvern

  • Corect. Ce vrea Toader acum? Sa rescrie istoria? Vrea sa ne faca sa credem ca el le-a tinut piept infractorilor din PSD? Aiurea. A lucrat cot la cot cu ei. Doar acolo unde a mirosit rost de parnaie a luat un pic de distanta.

   Lasandu-l insa pe Toader la o parte nu pot sa nu ma mir din nou ce banda de mafioti a adus PSD-ul lui Dragnea la guvernare. Nu sunt nici fan PNL dar totusi e distanta. Chiar si actualul PSD e la distanta de ce facuse Dragnea cu partidul ala. Si e bine ca si Oprisan, Baladau si altii au fost trasi mai pe dreapta desi mi-e clar ca nu sunt scosi definitiv din joc.

  • Daca aveau si PNL-ul 60℅, direct la fel faceau. Poti sa fii sigur.

 3. Tipic unei sulfe de om!!! Ori iti te ții de promisiune,ori te retragi dacă nu ești de acord!!!Dar ce știe el sa facă acum doar sa dreagă busuiocul!!!
  Ar fi fost mult mai bine daca se dădea amnistia si grațierea…Dar acum vom plăti cu vârf și îndesat pt toate erorile judiciare și lipsa condițiilor din puscarii!!!
  Concluzie,vom plăti tot noi prostii…!!!

  • Bai dar sulfa esti. Exact ca teroristii! Intr-o masa de copii si femei s3 ascund si citiva teroristi ca vezi doamne nu au sa traga in copii. Asa si tu, da drumul la toate leprele si printre ei vor fi si cine trebuie.Mai si bagi chestia cu vom plati noi poporul! Hai sictir!

 4. S-a trezit Jivina asta inca o data? Sufera de nebagare in seama? Acest imbecil ticalos cu aere de mare universitar? Mai iesenilor, cum suportati o asa jivina la conducerea unei universitati ce parea respectabila?

  • Nu toți suntem atât de inteligenți, dar vorbim de democrație… O persoana aleasa rămâne aleasa (pe de o parte), activitatea de ministru difera de cea de universitar (pe de alta parte).
   Asa democratic, pe lângă protestele care au fost făcute ce ar trebui făcut atât timp cât rankingul universității a crescut în topurile internaționale? Împărtășește-ne din înțelepciunea ta!

  • Ești unul din produsele lui Toader de la Iași? Ce trebuia sa mai facă ca sa nu îl votezi? Sa ucidă? Sa își bage in universitate pe lângă copii și amanta și femeia care ii face curățenie la vila?

  • Dacă atât ai înțeles tu….. De acord.

 5. Tudorel? Cine e asta? N-am auzit să fi făcut ceva util cat a fost la conducere. Ce contează ce mai debitează acum?

 6. Nu mi imaginam că poți fi atât de libidinos politic, pe cine plm să mai aleg din cocina politică, sigur voi rămâne în gând cu Mareșalul și Căpitanul și Ceaușescu ultimii contemporani Patrioți din păcate sau din fericire.

 7. asa, si ce vrea? o medalie sau ce? FMM tudorele! e bine asa?

 8. Nu te mai victimiza jegule . Pe se distule , fascismul este cea mai proasta soluție și e la fel de nocivă ca , caracatița roșie ce a pus stăpânire pe România , de mai bine de 75 ani .

 9. mare caracter acest infect gargamel …de ce nu a iesit public atunci ? ciolanul era dulce si nu putea sa-l lase.

 10. Dispari in mm de bubos

 11. Bai dar sulfa esti. Exact ca teroristii! Intr-o masa de copii si femei s3 ascund si citiva teroristi ca vezi doamne nu au sa traga in copii. Asa si tu, da drumul la toate leprele si printre ei vor fi si cine trebuie.Mai si bagi chestia cu vom plati noi poporul! Hai sictir!

 12. Sa publice mesajele cu linsajul sefei DNA si reciclarea gunoaielor penale.

 13. Javra pesedista ,numai rau ai facut ca ministrul justitiei,tine ti capul plecat ,sa nu cumva sa mergi dupa dracnel.

 14. Jigodia vrea sa para erou! In realitate a dat cele mai grele lovituri justitiei, cu ajutorul CCR: a discriminat abuzul pe legislatie secundara, a anulat probele obtinute de SRI pe mandate de siguranta nationala si a contestat completele astfel incat o groaza de procese se rejudeca sau faptele s-au prescris. Acest om un adevarat ciocan al mafiei iar pierderile Romaniei se cifreaza la sute de milioane de euro. Iar el este beneficiar de pensie speciala, rector etc! Ciuadata tzara, daca se poate numi tara!

  • Discriminat????? 🙂
   Mana pe carte, mulți își dau cu parerea despre legi, vaccinuri, etc…. Dar în capul lor e doar discriminat..
   Dezincriminat! Vai de mama noastră… școală online

 15. Bravo Rudotel!
  Victimizezi ?
  De ce nu publici si mesajele tale catre Liviu Draknea?

 16. SINISTRUL A SCOS IAR CAPUL. O DA CU MANTA. CINE TREBUIE SA PRICEAPA SINISTRE ?

 17. Hai sictir, secatura de moldovean ordinar. CEDO a condamnat Romania pentru atrocitatile comise asupra doamnei Kovesi.

 18. MM Tudorele! Bine ca ne mai iesi în cale sa te tăvălit ca de uitat nu uitam.Bubosule una singura am pt tine; cu ce te ameninta libidinosu ala din Focșani de ai scos înregistrări?

 19. Tudorel Toader și Marian Oprișan sunt complici.T.T as fost promovat/susținut de Marian Oprișan drept ministru al justiției cu precizarea că va da legea amnistiei.Marian Oprișan a luat licența de jurist la Universitatea A.I Cuza din Iași,fără a se prezenta la cursuri,ori examene,fapt ce la făcut pe Marian Oprișan să-l promoveze pe T.T. ministru.Dezvăluirile sunt diversiuni menite să acopere multe hoții ale celor doi.

 20. cine a facut inregistrarea? parca era contra l tot felul de inregistrari

 21. Da, ma, Tudorele..ai fost un viteaz dar nu te-a stiut lumea. Ia incearca cu posteritatea !

 22. Daca erati corect si nu „sulfa” hotilor din politica , ati fi facut cunoscut mesajul , imediat ce l-ati primit. Acum, efectul se rasfrange asupra caracterului acestui Rudotel

 23. Cine-ar fi crezut că procurorul-avocatul-judecătorul-ministrul-notarul-profesorul-somitatea Tudorel Toader era o victimă a șantajului……. Să înțeleg că fostul procuror știa atât de mult drept penal, încât nu știa că este șantajat??? Ditamai ministrul justiției care tăia și spânzura cu Kovesi și cu legile justiției nu știa cum arată o infracțiune de șantaj. Și își aduce aminte ca o fetiță traumatizată după ani și ani de zile și ne dezvăluie el cum a fost de fapt… Nu-i așa? Și marmota învelea pensiile speciale în staniol. Pensiile speciale și epoleții de securiști.

 24. SA-TI FIE RUSINE. RAMII DOR UN NESIMTIT IN AMINTIREA ROMANILOR. SLUGAREL
  SPER CA CEUI DIN FAMILIA TA SA CITEASCA CE CRED OAMENII DESPRE TINE

 25. Bai tudorel tea pus dragnea mare si tu lai vandut te mai dai si mare acuma ca lai vandut tu esti iuda vânzătorul daca erai cum te crezi tu mare mare numai te dădeai mare