G4Media.ro

Trupele ucrainene au avansat încă 1,5 kilometri pătraţi în jurul satului eliberat…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Trupele ucrainene au avansat încă 1,5 kilometri pătraţi în jurul satului eliberat Robotine, susţine Kievul: „Continuăm să facem mici progrese” / „Ruşii se agaţă de fiecare metru”

Trupele ucrainene au reuşit să avanseze încă circa 1,5 kilometri pătraţi în apropierea aşezării eliberate Robotine din regiunea Zaporojie, a anunţat purtătorul de cuvânt al grupului operativ strategic Tavria, responsabil de zona de sud-est a frontului, al Forţelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Ştupun, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Continuăm să facem mici progrese în zona Robotine. Aproximativ încă 1,5 kilometri pătraţi din teritoriul nostru ucrainean au fost eliberaţi”, a declarat el duminică în cadrul unei emisiuni de ştiri naţionale.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că pe frontul din Zaporojie se dau lupte grele.

„Ruşii se agaţă de fiecare metru din pământul nostru. Cu toate acestea, forţele de apărare ucrainene încearcă să îngreuneze cât mai mult posibil logistica armatei ruse, iar în anumite zone acest lucru dă roade”, a subliniat el.

Comandantul grupului operativ Tavria, Oleksandr Tarnavski, a anunţat duminică la rândul său că forţele de apărare ucrainene au avansat mai mult de un kilometru şi că numărul pierderilor de personal în rândurile ruşilor a crescut la 226 în ultimele 24 de ore.

„Unităţile de artilerie ale armatei noastre au efectuat 1.391 de misiuni de foc pe parcursul zilei. În ultimele 24 de ore, pierderile inamicului s-au ridicat la 226 (72 de morţi, 149 de răniţi, 5 prizonieri)”, a scris acesta într-un mesaj pe Telegram.

El a mai spus că forţele ucrainene au reuşit să distrugă 27 de unităţi de echipament militar rusesc, inclusiv trei tancuri, două vehicule blindate de luptă, trei sisteme de artilerie şi mortiere, două sisteme de lansatoare multiple de rachete, nouă drone, cinci unităţi de echipament auto şi trei unităţi de echipament special, precum şi şase depozite de muniţii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...