G4Media.ro

Trupele rusești din Herson se confruntă cu deficit de muniții și sprijin…

Sursa foot: ANATOLII STEPANOV / AFP

Trupele rusești din Herson se confruntă cu deficit de muniții și sprijin de artilerie, acuză bloggeri militari ruși

Forțelor Moscovei din regiunea Herson le lipsește sprijinul de artilerie și duc lipsă de muniții, potrivit mai multor bloggeri militari ruși proeminenți, transmite CNN.

Roman Saponkov, un blogger rus care are peste 70.000 de abonați, a scris vineri că trupele din regiunea Herson l-au informat despre lipsa de sprijin de artilerie.

„Comandantul brigăzii și șeful batalionului de recunoaștere îi trimit pe băieții noștri fără sprijin de artilerie, fără drone – bieții băieți sunt uciși în haită”, a postat Saponkov.

Visioner’s Channel, un alt blog rusesc, a scris duminică că brigada 205 a Rusiei se confruntă cu „un semnal alarmant de criză în armată și în țară”.

„Principala problemă a Ministerului rus al Apărării este bine cunoscută”, a afirmat blogul, referindu-se la lipsa de muniție.

„După dezastrul cu [Evgheni] Prigojin, a existat încrederea că acum, în orice caz, lucrurile vor începe să avanseze și că vor începe schimbările. Dar a trecut a treia lună și totuși nu s-a făcut încă nimic”, se arată pe blog, făcând referire la incidentul în care șeful Wagner a criticat oficialii ruși din cauza lipsei de muniție cu câteva luni înainte de moartea sa.

Un alt blog rusesc, Republic, a discutat luni, într-o postare pe Telegram, despre „problemele tot mai mari din armata rusă”.

„Brigăzii 205 a Forțelor Armate Ruse care luptă în regiunea Herson i s-a ordonat să ocupe insulele de pe râul Nipru; militarii au răspuns spunând că le lipsește muniția, hrana, sprijinul artileriei și recunoașterea”, se arată în postarea de pe blog.

Fondul rus Ataman, o fundație caritabilă care oferă sprijin financiar pentru soldații de pe front, a scris duminică într-o postare pe Telegram că speră ca problema aprovizionării din Herson să fie rezolvată, astfel încât militarii ruși „să își poată apăra patria cu tot ceea ce au nevoie”.

„În caz contrar, vor fi probleme”, a spus aceasta.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...