G4Media.ro

Trupele ruse îi obligă pe locuitorii regiunilor ocupate din sudul Ucrainei să…

Sursa foto: Pixabay

Trupele ruse îi obligă pe locuitorii regiunilor ocupate din sudul Ucrainei să folosească rubla în locul monedei naționale hrivna

Trupele ruse au început să ceară ca proprietarii magazinelor din unele localităţi pe care militarii Moscovei le-au ocupat în sudul Ucrainei să renunţe la produsele ucrainene şi la folosirea monedei naţionale hrivna, folosind în schimb rubla, a informat vineri administraţia militară regională din Zaporojie, citată de agenţia locală Ukrinform, transmite EFE, citată de Agerpres.

Această stare de fapt se înregistrează în două sate de lângă oraşul Melitopol, în regiunea Zaporojie (sud), unde „ocupanţii ruşi cer ca oamenii de afaceri locali să-şi deschidă magazinele, cafenelele şi alte centre de alimentaţie şi petrecere a timpului liber”, a explicat administraţia militară.

Regiunea Zaporojie, unde se găseşte cea mai mare centrală nucleară din Europa, se află la nord de Peninsula Crimeea, teritoriu ucrainean anexat ilegal de ruşi în 2014, cu încălcarea tratatelor internaţionale, notează EFE.

Militarii ruşi care ocupă în prezent Zaporojie spun că „una dintre condiţiile pentru funcţionarea în siguranţă (a magazinelor) este renunţarea la produsele ucrainene. Totodată, proprietarii (magazinelor) sunt ‘încurajaţi’ să vândă produse fabricate în Crimeea ocupată şi să înceapă să introducă o ‘zonă pentru ruble'”, a mai anunţat administraţia militară regională într-un comunicat de presă.

Potrivit locuitorilor din Vasilivka, unul dintre satele din regiune, numărul militarilor ruşi a crescut semnificativ în localitate.

Militarii ruşi „staţionează în zone rezidenţiale, ascunzându-se în spatele civililor, folosindu-i pe aceştia pe post de scuturi umane. Se ştie totodată că invadatorii distribuie ajutoare umanitare şi medicamente doar acelora care sprijină făţiş ocupaţia şi promovează acţiunile lor criminale”, a acuzat administraţia militară regională.

În acelaşi timp, un număr semnificativ de locuitori din această regiune refuză să coopereze cu invadatorii ruşi, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Asa se creează artificial cerere de ruble, obligi lumea sa folosească rubla.

  2. Nu obliga pe nimeni! Cei mai multi sunt rusi si sunt mai mult decat fericiti ca au venit ai lor. Tu n.ai fi dupa ce te.au tinut ucrainienii tinta?
    Viata in Mariopul dupa ce au venit rusii. Asta sa vedem cat de speriati trebuie sa fie civilii de rusi! https://youtu.be/UISpV4e1ezA

  3. Nu obliga pe nimeni! Cei mai multi sunt rusi si sunt mai mult decat fericiti ca au venit ai lor. Tu n.ai fi dupa ce te.au tinut ucrainienii tinta?
    Viata in Mariopul dupa ce au venit rusii. Asta sa vedem cat de speriati trebuie sa fie civilii de rusi! https://youtu.be/UISpV4e1ezA