G4Media.ro

Trupe occidentale în Ucraina: „Nu putem exclude nimic într-un război” care are…

Sursa foto: Ludovic MARIN / POOL / AFP

Trupe occidentale în Ucraina: „Nu putem exclude nimic într-un război” care are loc „în inima Europei”, afirmă Gabriel Attal

Premierul francez Gabriel Attal a reiterat la RTL că „nimic nu poate fi exclus într-un război” purtat „în inima Europei”, inclusiv trimiterea de trupe terestre, așa cum a sugerat președintele Emmanuel Macron cu o zi înainte, transmite agenția AFP.

În cadrul unei intervenții la RTL, Gabriel Attal a afirmat: „Prima întrebare pe care trebuie să ne-o punem este dacă acceptăm perspectiva că, la un moment dat, Rusia ar putea câștiga acest război. Cu președintele Republicii, răspunsul nostru este nu. Nu putem accepta ca o țară autoritară să preia cu forța controlul asupra unei țări democratice”.

„În spatele Ucrainei suntem noi (…) Nu vreau ca generația mea și cele care vor veni să crească într-o lume a amenințărilor”, a adăugat el.

 

„Nu există niciun consens astăzi în privința trimiterii de trupe terestre într-o manieră oficială, acceptată și aprobată. Dar, în termeni dinamici, nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga acest război”, a afirmat luni președintele francez la finalul unei conferințe internaționale de susținere a Ucrainei la Paris, marcând o schimbare foarte clară a poziției sale pe acest subiect.

Conferinţa de ajutor pentru Ucraina a reunit reprezentanţi ai celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, inclusiv 21 de şefi de stat şi de guvern, a precizat el.

Vom face tot ce putem pentru a împiedica Rusia să câştige acest război”, a spus Macron. „Şi spun acest lucru cu determinare, dar şi cu o umilinţă colectivă pe care trebuie să o avem, în lumina ultimilor doi ani.”

”Cei care au spus „niciodată, niciodată” astăzi au fost aceiaşi care au spus niciodată avioane, niciodată rachete cu rază lungă de acţiune, niciodată camioane. Ei au spus toate acestea acum doi ani. Mulţi din jurul acestei mese au spus că ‘vom oferi căşti şi saci de dormit’, iar acum spun că trebuie să facem mai mult pentru a obţine rachete şi tancuri. Trebuie să fim umili şi să ne dăm seama că (întotdeauna) am întârziat şase-opt luni”, a declarat Macron.

Macron a anunţat, de asemenea, că va fi creată o nouă coaliţie pentru a furniza Ucrainei „rachete şi bombe” cu rază medie şi lungă de acţiune. Liderii UE şi reprezentanţii guvernelor „au decis să intensifice partea de muniţii şi să producă rezultate tangibile foarte rapid” în cadrul celor opt coaliţii care există deja, a spus el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...