G4Media.ro

Trump nu beneficiază de imunitate prezidențială și poate fi urmărit penal pentru…

Sursa foto: Brendan Smialowski / AFP

Trump nu beneficiază de imunitate prezidențială și poate fi urmărit penal pentru implicarea în insurecția de la Capitoliu, decide o instanță din SUA / Decizia poate fi atacată, caz în care dosarul va ajunge la Curtea Supremă

Donald Trump nu beneficiază de imunitate prezidențială și poate fi urmărit penal pentru acuzația de complot în vederea răsturnării alegerilor din 2020, a decis un tribunal american, relatează BBC.

Trump a susținut în acest caz juridic de referință că este imun la acuzații penale pentru acte despre care a spus că intră în atribuțiile sale de președinte.

Dar hotărârea de marți de la Washington DC a anulat această pretenție.

Este un eșec pentru Trump, care a invocat ani de zile imunitatea prezidențială în timp ce se lupta cu mai multe cazuri.

Este de așteptat ca fostul președinte să facă apel împotriva hotărârii, ceea ce înseamnă că acest caz ar putea ajunge în cele din urmă la Curtea Supremă, unde conservatorii dețin o majoritate de 6-3.

Avocatul special american Jack Smith l-a acuzat pe Trump, în vârstă de 77 de ani, că a conspirat pentru a anula victoria lui Joe Biden în alegerile din 2020 și că a comis fraude pentru a rămâne în funcție.

Procesul în acest caz a fost programat inițial pentru 4 martie, dar a fost amânat în așteptarea unei decizii privind cererea de imunitate.

Acesta ar putea fi amânat cu săptămâni, dacă nu luni, dacă dosarul ajunge la Curtea Supremă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...