G4Media.ro

Trump anunță că reţeaua de socializare TikTok ar trebui vândută înainte de…

Trump anunță că reţeaua de socializare TikTok ar trebui vândută înainte de jumătatea lunii septembrie pentru a putea continua să funcţioneze în SUA

Preşedintele Donald Trump a declarat luni că reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, ar trebui vândută înainte de jumătatea lunii septembrie pentru a putea continua să funcţioneze în Statele Unite, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Am stabilit o dată în jur de 15 septembrie, începând cu care nu vor mai funcţiona în Statele Unite”, a declarat presei preşedintele american.

„Se va închide pe 15 septembrie, dacă Microsoft sau o altă companie nu va putea să o cumpere şi să încheie un acord”, a adăugat Donald Trump.

Pe fondul tensiunilor politice şi comerciale cu China, Washingtonul a acuzat de luni de zile interfaţa reţelei de socializare că este folosită de serviciile de informaţii chineze în scopuri de supraveghere. TikTok a negat întotdeauna cu fermitate orice schimb de date cu Beijingul.

Reţeaua TikTok este foarte utilizată de tinerii cu vârsta de 15-25 de ani şi are aproximativ un miliard de utilizatori în întreaga lume.

sursa foto: playtech.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Donny ar trebui să impună acest lucru tuturor companiilor chineze. Vrei sa vinzi in SUA? Cedezi 50% și te lasam.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.