G4Media.ro

Trimis în judecată pentru ucidere din culpă, Gabriel Oprea vrea să revină…

Trimis în judecată pentru ucidere din culpă, Gabriel Oprea vrea să revină ”cu onoare” în viața politică

Preşedintele fondator al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a anunţat sâmbătă revenirea pe scena politică a UNPR, având ca obiective principale, pentru perioada următoare, reprezentarea în Parlamentul European, alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare, transmite Agerpres. La începutul lunii mai DNA l-a trimis în judecată pentru ucidere din culpă în dosarul polițistului Bogdan Gigină.

”Am încredere că justiţia va fi dreaptă şi va restabili adevărul, adevărul de necontestat – că sunt nevinovat. Sigur că în această perioadă am aflat că în politica din România nu este nevoie de onoare, nu este apreciat faptul că eşti serios şi te ţii de cuvânt. Sigur că am înţeles că onoarea în politică este considerată naivitate”, a afirmat Gabriel Oprea într-o conferinţă de presă susţinută la sediul UNPR.

„V-am invitat astăzi aici pentru a anunţa oficial revenirea în viaţa politică a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR). După o perioadă tulbure, prin care a trecut partidul, de la începutul anului 2016, după o serie de evenimente nefericite care au creat un context nefavorabil pentru UNPR, iată că astăzi putem spune cu încredere că suntem pregătiţi să revenim în politica de vârf, acolo unde vedem că este nevoie de noi. Obiectivele noastre principale pentru perioada următoare sunt: să fim reprezentaţi în Parlamentul European – aceasta este cea mai apropiată ţintă electorală -, să avem un cuvânt de spus la alegerile prezidenţiale, unde vă asigur că vom susţine candidatul cel mai potrivit să conducă România, şi, evident, să intrăm în Parlamentul României”, a afirmat Oprea, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul central al partidului.

Gabriel Oprea a adăugat că partidul său a adus echilibru în relaţiile dintre instituţiile statului, l-a sprijinit pe preşedintele ţării în proiectele de securitate naţională, indiferent cine a fost acesta, iar el a activat într-un guvern „bun”, Cabinetul Ponta, spre deosebire de situaţia de astăzi, când relaţiile dintre instituţii s-au „deteriorat”.

„Vă amintesc faptul că în vara anului 2015 eu aveam 32 de procente în încrederea populaţiei şi peste 500.000 de membri de partid. De când am revenit, zeci de mii de foşti colegi s-au întors în partid, îi aşteptăm pe toţi să ni se alăture. Noi am adus echilibru în relaţiile dintre instituţiile statului, noi l-am sprijinit pe preşedintele ţării în proiectele de securitate naţională, indiferent de numele lui ori de partidul din care provenea, şi evident am activat cu toată implicarea şi seriozitatea într-un guvern bun, spun eu, Guvernul Ponta. Vedem astăzi cât s-au deteriorat relaţiile dintre Palate, dintre principalele instituţii ale statului şi vedem efectele pe care le are absenţa echilibrului”, a susţinut Oprea.

În timpul declaraţiei de presă, câteva sute de membri şi susţinători ai partidului, îmbrăcaţi în tricouri roşii şi pe care scria „interesul naţional”, au scandat UNPR-România şi au fluturat steaguri.

Acuzațiile procurorilor DNA la adresa lui Gabriel Oprea din comunicatul dat publicității la trimiterea în judecată în 2 mai 2018

”În seara de 20 octombrie 2015, agentul de politie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulație pe o stradă din municipiul București, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecință a unui traumatism cranio-cerebral și facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul.

La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuința sa.
Potrivit rechizitoriului, accidentul rutier care a determinat decesul polițistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin s-a produs ca urmare a nerespectării, de către inculpații Oprea Gabriel (la acea dată ministru al afacerilor interne), Mazilu Petre (administrator și unic asociat al General MPM Impex SRL) și General MPM Impex SRL, a dispozițiilor legale și a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activități (activitatea de însoțire a ministrului de către polițiști rutieri în cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul celor din urmă).

Concret, începând cu preluarea, la începutul anului 2014, a funcției de ministru al afacerilor interne, inculpatul Oprea Gabriel a dispus – cu încălcarea dispozițiilor legale privind însoțirea demnitarilor de către poliția rutieră – însoțirea sa permanentă de către un dispozitiv de poliție rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte și un polițist rutier motociclist.

În acest mod, ministrul de interne de la acea dată Oprea Gabriel și-a conferit, în mod discreționar, „drepturi” neprevăzute de cadrul legal, „drepturi” a căror exercitare a presupus punerea unor polițiști rutieri în situații de risc sporit, și totodată a impus ca deplasarea echipajelor de poliție rutieră să se facă în regim de viteză sporită. Pe cale de consecință, inculpatul Oprea Gabriel a pus polițiștii rutieri care au executat această activitate de însoțire într-o situație permanentă de risc sporit, obligându-i să participe la o activitate cu un potențial ridicat de producere de evenimente rutiere.” (Vezi aici comunicatul integral)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Bovina nu s-a saturat!

    • Grupul INFRACTIONAL Organizat PSD-ALDE-UDMR-UNPR trebuie scos in afara legii. CRIMINALII CARE CONDUC ACESTE „partide” TREBUIE SA ISI TRAIASCA RESTUL ZILELOR IN INCHISOARE!

  2. Onoare? Cum, dom’ ghinărar izmană are aşa ceva?

  3. Si-a facut calculele Oprea ca acum e momentul sa revina, cu atat mai mult cu cat, daca Dragnea nu se retrage, el de ce ar face-o, tocmai cand se intrevede posibilitatea ca politicul sa dicteze Justitiei ce hotarari trebuie sa dea aceasta !

    PS. Sa vorbesti insa de „onoare” in ceea te priveste, pe tine, tocmai tu,un penal totalmente lipsit de onoare, este mult prea mult !

  4. Un instantaneu deosebit cu acest Jabba the Slut…

  5. bulldogu asta ar trebui sa dispara, ignoranta si setea de putere a omorat un om, si asta mai are tupeul nesimtit sa se relanseze in politica ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.