G4Media.ro

Tribunalul Vaslui a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar în…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Tribunalul Vaslui a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar în cazul lui Dumitru Buzatu / Decizia nu este definitivă

Tribunalul Vaslui a decis că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu poate fi cercetat sub control judiciar, înlocuind măsura arestului la domiciliu, dar decizia instanţei nu este definitivă, transmite News.ro.

Tribunalul Vaslui a hotărât, joi, să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

”(…) înlocuieşte măsura arestului la domiciliu a inculpatului Buzatu Dumitru cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se arată în minuta Tribunalului Vaslui.

Dumitru Buzatu va avea mai multe obligaţii pe timpul controlului judiciar, printre care să nu plece din judeţ fără încuviinţarea instanţei şi să nu comunice cu martorii din dosar şi cu celălalt inculpat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Dumitru Buzatu, la data faptei preşedinte al Consiliului judeţean Vaslui, pentru luare de mită”.

Un alt inculpat, expert, aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată în acelaşi dosar, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Conform procurorilor, în anul 2019, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri europene, între Consiliul judeţean Vaslui şi o societate comercială a fost încheiat un contract de achiziţie publică având ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui.

În cursul anului 2021, în condiţiile în care lucrările erau finalizate în proporţie de 80%, între reprezentantul societăţii comerciale respective, martor în cauză, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliul judeţean Vaslui, ar fi apărut neînţelegeri referitoare la plata facturilor – aproximativ 3.000.000 euro şi implicit la cuantumul mitei care trebuia remisă acestuia din urmă.

În acest context, expertul a primit, în 2 martie 2023 şi 27 aprilie 2023, suma totală de 714.000 de lei.

După remiterea sumei, inculpatul ar fi înaintat Consiliului Judeţean Vaslui documentaţia tehnică privind adaptarea concluziilor expertizei tehnice pentru lucrările efectuate de către societatea martorului care a fost primită şi acceptată de către factorii decidenţi din cadrul instituţiei publice, printre care şi Buzatu.

În perioada 8 mai – 7 septembrie 2023, Buzatu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, ar fi pretins, indirect, de la acelaşi om de afaceri, sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea de aproximativ 3.000.000 euro menţionată, care reprezenta contravaloarea lucrărilor executate de firma omului de afaceri.

În 22 septembrie 2023, ”inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, susţinea DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. numai vesti minunate pentru interlopii PSDNLUDMR

  2. Ceva bani daune, un teren, o casa, nu? Saracu de el…

  3. Din cauza asta prind putere partidele politice extremiste. Se satură lumea de această justiție de 2 lei.