G4Media.ro

Tribunalul Bucureşti respinge cererea companiei germane Pegasus de anulare a mărcii româneşti…

Foto: Bicicleta Pegas – imagine de prezentare

Tribunalul Bucureşti respinge cererea companiei germane Pegasus de anulare a mărcii româneşti de biciclete Pegas

Tribunalul Bucureşti a respins cererea companiei germane Pegasus de anulare a mărcii româneşti Pegas, potrivit deciziei instanţei. Decizia nu este însă definitivă.

Respinge acţiunea în anularea mărcii naţionale PEGAS nr. 107091/M 2009 07012, ca neîntemeiată. Admite excepţia inadmisibilităţii acţiunii în contrafacere. Respinge acţiunea în contrafacere ca inadmisibilă. Cu apel în 30 de zile de la comunicare”, a arătat Tribunalul Bucureşti.

Compania germană Zeg Zweirad – Einkaufs – Genossenschaft EG, care produce biciclete sub diverse mărci, printre care şi Pegasus, a dat în judecată compania Atelierele Pegas din Bucureşti.

Germanii au cerut instanţei să anuleze certificatul eliberat de Oficiul Naţional pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru marca românească Pegas, deținută de omul de afaceri Iulian Stanciu (CEO-ul eMAG) și radierea acesteia din Registrul Naţional al Mărcilor.

Zeg Zweirad – Einkaufs – Genossenschaft EG, companie cu sediul la Koln, a început demersurile în instanță după ce, în 2017, Oficiul European de Proprietate Intelectuala a stabilit definitiv că cele două mărci, Pegasus (Germania) şi Pegas (România), sunt similare şi nu pot coexista pe piaţa UE, pentru ca s-ar crea confuzie pentru clienţi.

În 2015, omul de afaceri Iulian Stanciu, șeful eMag.ro, prin intermediul companiei Network One Distribution, a preluat pachetul majoritar al producătorului local de biciclete Atelierele Pegas București.

Bicicleta Pegas a apărut în anii  ’70 la fabrica de armament Tohani Zărnești. În 2010, Andrei Botescu de la firma Atelierele Pegas Bucureşti a înregistrat marca Pegas la OSIM, după ce a aflat, în urma unui telefon la fabrica din Zărnești, că nu se mai produc biciclete sub acest brand din 2005.

Foto: Bicicleta Pegas – imagine de prezentare

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Ambiguitate in continutul articolului…
  ” în 2017, Oficiul European de Proprietate Intelectuala a stabilit definitiv că cele două mărci, Pegasus (Germania) şi Pegas (România), sunt similare şi nu pot coexista pe piaţa UE, pentru ca s-ar crea confuzie pentru clienţi.”
  Pai daca exista o decizie din 2017, cum poate fi considerata neintemeiata decizia de catre Tribunal? Nemtii au facut demersul in urma deciziei repsective din 2017 a OEPI.
  Pana la urma cum e?
  Care sunt argumentele legale pentru care cele doua entitati nu pot coexista???
  Chiar si asa, firma Pegas, chiar daca s-a construit la noi sub forma bine cunoscuta, nu are origine mioritice… Patent importat.

  • pai importat ca altfel iesea cu roti de caruta

  • in registrele internationale de marci aunt sute si mii de diverse produse pegasus, pegaso(chiar si biciclete) pegas etc. Nemtii is carcotasi si mârlani ( ca de multe ori) deoarce recent au descoperit ideea de a se lansa in vehicule electrice pe doua roti. Ii durea la basca de marca pana recent. Intre timp o fi aflat cui apartine Pegas si ca e loc de muls juste bani, încercarea moarte n-are si e reclama curata pt. Ambele marci.
   Discutia e încurcata dar a fost o aiureala decizia OEP. Daca tot au analizat putea sa si verifice intaietatea etc.

  • A, da, patent importat, dar ce, Dacia este la origini romaneasca? Pana una alta, Romania a invatat sa faca candva de toate, locomotive, tractoare, avioane, mecanica fina, etc. Prietenii nostrii greci s-au multumit cu turismul, ;), ass o comparatie. Intre timp a venit moda sa nu mai facem nimic, importam totul si sa emigram. Si noi si grecii. Dar eu am copilarit pe Pegas. Numele este genial, sper sa ramana si faca ei biciclete electrice, nu nemtii.

  • cât de retard să spui că Pegas este patent importat?

 2. Na, belea! Sa vina acu’ si Poseidon sa ceara drepturi de autor, nu? (Sau Medusa, daca i-o fi dat numele mama-sa) 😀