G4Media.ro

Tribunalul Bucureşti îi anulează diploma de doctor în Finanțe lui Darius Vâlcov…

Tribunalul Bucureşti îi anulează diploma de doctor în Finanțe lui Darius Vâlcov pentru plagiat. Decizia poate fi atacată cu recurs

Tribunalul București a admis, miercuri, cererea Academiei de Studii Economice București și a anulat diploma de doctor în Finanțe a lui Darius Vâlcov. Decizia poate fi atacată cu recurs, potrivit minutei instanței.

PressOne relata în luna februarie 2019 că Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2008 la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti. Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a respins acuzaţiile, afirmând că este vorba despre o acţiune de decredibilizare a sa la a cărei origine ar fi ” o parte din cei 19.000 de angajaţi ai SRI ” inclusiv „acoperiţii”.

În 28 februarie 2019, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) anunţa că a admis sesizarea referitoare la teza de doctorat a consilierului de stat Darius Vâlcov şi că urmează să o analizeze, după cum a relatat pe larg G4Media.ro aici.

Minuta instanței

„Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune anularea diplomei de doctor seria F nr.0003384 eliberata sub nr.448/19.10.20210. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucuresti- Sectia a-II-a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronunţată azi, 20.01.2021, prin punerea soluției la dispozitia părților de către grefa instanței.” 

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Păcat de acest om. Cred că e ceva patologic dezvoltat în dorința de a avea și a fi șef. Cred că a început cu străduința de a deveni șef de clasă la o clasă de Mate-Info dar atunci nimeni nu bănuia că se va transforma într-un monstru.

 2. Apel catre toate Facultătile,
  E momentul de reabilitare a invatamantului superior!
  Depuneri cereri in instante pentru anualarea tuturor titlurilor doctorale obtinute de plagiatori!
  Spor,

 3. FLEACURI ! PRAF !
  CAND II INCHID DNA SAU tudioreii DOSARELE ?

 4. Asta nu e la puscarie??

 5. Totul s a dus dreaqu de când a vrăjit o cozmin pe lavinia

 6. Adevarul este ca omul era totusi un mare specialist in macroeconomia interesului privat in dauna interesului public.
  Din pacate pentru el, a gresit putin tabara.

  Cautati in arhiva postului de radio Europa FM o emisiune de-a lui Moise Guran. Veti vedea ce limbi ii tragea „ziaristul” Guran marelui escroc. Mai mai sa ne spuna ca Valcov era un titan al economiei. Mare jigodie si acest Moise G. Nu mai vorbesc de luarile sale de pozitie in favoarea Fuiei Mirea.

 7. Ăsta mai e mult timp liber? Are de la judecata pe fond 8,5 ani pușcărie de executat. Când e recursul? Sau e așteptat judecătorul epure să-i scape curul cum a făcut cu mazăre?