G4Media.ro

Comisie CNATDCU: 23% din teza de doctorat a lui Darius Vâlcov reprezintă…

Comisie CNATDCU: 23% din teza de doctorat a lui Darius Vâlcov reprezintă preluare integrală sau parţială din alţi autori. Propunem retragerea titlului de doctor

Aproximativ 50 de pagini, reprezentând 23% din teza de doctorat a fostului consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov reprezintă preluare integrală sau parţială din alţi autori, este concluzia Comisiei de lucru a CNATDCU, care a analizat sesizarea de plagiat în acest caz, propunând retragerea titlului de doctor, relatează News.ro.

”În urma analizei efectuate am constatat că teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008 de Domnul VÂLCOV D. DARIUS BOGDAN la Academia de Studii Economice din Bucureşti include texte copiate din alţi autori fără ca acestea să fie citate conform normelor academice şi fără a indica sursa, peste 80 de pagini. Constatând aceste abateri grave de la etica cercetării, consider că se confirmă existenţa plagiatului înscrisă în sesizarea UEFISCDI  nr. 516/27.02.2019 cu privire la teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008 de Domnul VÂLCOV D. DARIUS BOGDAN şi propun retragerea titlului de doctor în Finanţe domnului VÂLCOV D. DARIUS BOGDAN”, afirmă în raportul său  prof. univ. dr. Alin Marius Andrieş.

Alţi membri remarcă faptul că din cele 212 pagini ale lucrării, 50 sunt preluate integral sau parţial din alţi autori, fără citarea sursei, iar în cazul a 30 de pagini, citarea este eronată şi susţin de asemenea retragerea titlului de doctor, conform propunerii Comisiei de Etică a ASE.

”Din cele 212 pagini ale tezei, 50 de pagini, reprezentând 23% din teză, sunt preluate în bloc sau cu mici ajustări.fără indicarea sursei; alte 30 de pagini sunt preluate cu citări greşite”, este concluzia altui membru al comisiei, care susţine retragerea titlului de doctor.

Decizia finală aparţine Consiliului General al CNATDCU, nefiind încă făcută publică.

Darius Vâlcov, fost consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă şi unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai fostului preşedinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanţe fără să indice vreo sursă, a decis Comisia de Etică şi Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice (ASE) în urma unei sesizări primite la scurt timp după ce PressOne a dezvăluit, în exclusivitate, că teza de doctorat a lui Vâlcov este plagiată.

”49,72 pagini, reprezentând 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, aşa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data susţinerii publice a tezei de doctorat”, se arată în raportul Comisiei de Etică a ASE, făcut public în octombrie 2019.

Deşi a fost invitat în faţa Comisiei de Etică pentru a-şi susţine poziţia faţă de acuzaţiile aduse şi pentru a se apăra, fostul consilier al premierului Dăncilă nu s-a prezentat.

PressOne relata în luna februarie 2019 că Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2008 la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti. Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a respins acuzaţiile, afirmând că este vorba despre o acţiune de decredibilizare a sa la a cărei origine ar fi ” o parte din cei 19.000 de angajaţi ai SRI ” inclusiv „acoperiţii”.

În 28 februarie 2019, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) anunţa că a admis sesizarea referitoare la teza de doctorat a consilierului de stat Darius Vâlcov şi că urmează să o analizeze.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008… România avea deja 1 an vechime în UE. Numai pentru atât și tot ar trebui anulat titlul de doctor. Se presupune că lucrarea de doctorat e cercetare, vine cu ceva nou în domeniu. Ce-a descoperit Vâlcov în perspectiva aderării la un an după aderare? Titlul e de-a dreptul imbecil (cred că 80% din tezele de doctorat ale acelor ani conțineau „în perspectiva aderăriI la UE” în titlu), în noua limbă de lemn a politrucilor postdecembristi.

 2. Încă e liber???
  Cât o mai freacă oarba aia, Justiția, cu recursul lui pește prăjit?

  • DNA nu mai exista, dupa plecarea Codrutei e liber la furat, furat orice inclusiv titluri si functii!
   Dosarele au fost incuiate in sertare si infractorii din politica romaneasca sunt liberi si fericiti!

 3. Escroci ordinari, cu acest Doctorat plagiat acest escroc PSDist a ocupat functii inalte in Statul roman… si ca el sunt multi, in multe Functii astfel de cerinte au dus la aparitia celebrelor „fabrici de diplome” PSDiste, de unde analfabetii din PSD si din alte partide au obtinut adevarate Colectii de Diplome de tot feluL: licente, masterate, doctorate, multi dintre ei fara a pune piciorul pe la acea „fabrica de diplome”!
  Escrocilor, nimeni nu va da socoteala pentru aceasta distrugere sistematica, cu buna stiinta a Bazelor Sistemului national de Educatie!

 4. Academia romana, anchilozata incapabila sa se implice (ca si Ministerul invatamantului ) nu fac nimic pentru stoparea acestui ”fenomen”de ca si cum ar fi SF, ceva gen coronavirus !! Nu-si dau seama cat rau fac societatii, radacinii morale a neamului defilatul in spatiul public a acestui gen de infractori , fara nici un fel de consecinte !!!!!!!!!
  Nu e deranjat nimeni , nici cei care au muncit cinstit pentru obtinerea acestui titlu, nici prestigiul academic, nici prestigiul universitatilor care au produs asemenea rebuturi , nici statul care recompenseaza cu sporuri pe cei care detin functii publice si detin titlurile ? Cum dracu nu e capabil nimeni sa copieze un sistem functional dintr-o tara normala la cap si sa-l implementeze pe de-o parte si sa decida niste sanctiuni pentru cei dovediti ca plagiatori care trebuie ca includa si oprobiul public si restituirea beneficiilor cuantificabile obtinute ? Dle Presedinte, dvs ce ziceti, o lasam ca merge si asa ??!! Toti , Academia romana, Ministerul invatamantului, Universitatile par infestate masiv, pare ca nu stiu rostul unui doctor intr-o stiinta si a tezei sale de doctorat, daca nu au reactii potrivite, daca de peste cinci ani, de cand chestiunea a devenit publica , practic nu s-a miscat nimic !! Ce le spunem copiilor si ce-mi spun mie , legat de asta , tovarasi ?!

 5. Ce risipa!
  O institutie a statului roman, platita de mine si de tine, trebuie sa risipeasca timpul ca sa analizeze „teza” unui hot semi-analfabet si nespalat!
  Universitatile romanesti is de toata jena, daca ofera diplome acestor specimene!

 6. eu nu inteleg stirile astea. par incomplete.
  nu exista un indrumator de doctorat care sa isi asume parte din responsabilitate? o comisie de doctorat care a validat lucrarea?

 7. Savantul asta nu e cel care ii ameninta pe cetatenii din urbea unde era primar (Slatina?)ca ii lasa fara apa daca nu voteaza psd ,si Dragnea il dadea de ;un om de o valoare extraordinară si doctor docent in economie , si specialist in ascunderea prazii prin pereti si cimitire?

 8. Doar 23%? Sint deci golani si in comisia aia din CNATDCU! Impostori nenorociti!

 9. valkoave, tu nu esti iordache sa ti se dea diploma de neplagiator semnata de presedintele academiei.