G4Media.ro

Judecătoria Brașov a decis eliberarea condiționată a lui István Beke şi Zoltánt…

Judecătoria Brașov a decis eliberarea condiționată a lui István Beke şi Zoltánt Szőcs, condamnați în 2018 la 5 ani de închisoare pentru terorism/ Decizia nu este definitivă

Judecătoria Brașov a decis eliberarea condiționată a lui István Beke şi Zoltánt Szőcs, condamnați în 2018 la 5 ani de închisoare pentru terorism, notează publicația maszol.ro.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de procurori.

Cei doi au putut să ceară eliberarea condiționată din mai 2020, de atunci fiind făcute patru astfel de cereri, dar toate au fost respinse de instanțele de judecată.

István Beke şi Zoltánt Szőcs, lideri locali ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, au fost condamnaţi, pe 4 iulie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la câte cinci ani de închisoare pentru acte de terorism şi instigare la acte de terorism. Aceștia plănuiau un atentat cu bombă la parada de Ziua Națională a României, la Târgu Secuiesc, în 2015.

sursa foto: Atlatszo

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Am citit rechizitoriul. Nici vorba de terorism. Nucu bomba. Nucu plan. Nimic.

  SRI vroia sa calmeze spiritele cu acest scandal dupa incidentul de la Colectiv.

  Atat.

  Aaa.. si au fost judecati pentru ca judecatoria aveau frica de SRI.

  • Păi gata frate, dacă ai citit tu, înseamnă că sigur așa stă treaba 🙂

   Ce mai citești, că noi toți suntem cu sufletul la gură, sa vedem ce ai înțeles tu, să ne luminezi…

  • l-ai citit? bravo, deci stii romaneste.
   vezi ce mult te ajuta?
   mai impartaseste-ne din desteptaciunea ta, maestre, tu care le stii pe toate cu sri, aur, psd, romani rai, unguri buni etc

  • Da, măi Zoli, așa e cum zici tu.
   Sunt la fel de nevinovati că Dragnea, Udrea, Bombonel, Severin, Poppoviciu etc etc etc !
   După voi, toți infractorii din România sunt biete victime ale „sistemului ” .

   Cu toate că suntem cu toti de acord ca avem destui judecatori care nu-și merită titulatura, cel putin in cazurile enumerate mai sus, inclusiv al derbedeilor aia ai tăi, judecătorii si-au făcut datoria.

  • ”Procurorii prezinta in rechizitoriu si urmarile pe care le-ar fi avut detonarea. In cadrul unui experiment, ei au aruncat in aer doar 10 la suta din cantitatea pregatita de Beke. Explozia a rupt o bucata de placaj, iar schijele au penetrat o foaie de hartie groasa.

   Un bust din gelatina balistica, a fost folosit pentru a dovedi cat de periculoasa era bomba. Schijele proiectate de suflul acesteia patrund in gelatina pana la o adancime de 5 centimetri. Cu aceste probe, procurorii vor sa arate ca explozia ar fi facut zeci de victime. Ancheta a scos la iveala si faptul ca cei doi ar fi vrut sa comita un atentat terorist.

   Cei doi fac parte din gruparea 64 de comitate, iar procurorii spun ca organizatia are un caracter extermist. Membrii acesteia ar fi facut antrenament militar in diverse poligoane.”

  • Ai citit ca baietii au fost radicalizati de un avorton extremist din Ungaria si ca au fost cu el in Republica Moldova unde s-au intalnit cu rusi experti in explozibili din regiunea Donbas ?

 2. Staborul „tiganesc” e mult mai putin corupt decat Justitia Romana.

 3. Dl. Andrei, dacă nu mă înșel Înalta Curte a scos o decizie diametral opusă față de Curtea de Apel pe baza aceluiași rechizitoriu .

  Ce vă spune acest demers dl. Andrei ? Credeți-mă judecătorii de la o Curte de Apel, în penal cel puțin, cunosc tot atât de bine dreptul ca cei de la Înalta Curte….

  Eu nu zic că băieții n-ar fi vorbit la telefon … dar de la vorba la fapta e cale lungă, dar poate fi complinit printr-o decizie a Înaltei Curți ..

 4. Mai nou se elibereaza condamnatii de terorism pe buna purtare?? Noroc ca nu am avut niciun atentat ISIS ca ne trezeam ca ii eliberam si pe aia ca au fost politicosi in inchisoare.
  Dar ce ne mai mira cand traficantii de droguri de mare risc (cocaina) sunt condamnati cu suspendare in Romania cand sunt beizadele de politicieni sau fotbalisti… In alte tari erau atarnati de catargul steagului, la noi poate ii vedem angajati in vreo institutie a statului peste cativa ani ca bugetari de lux.

  • da, e simplu… nu era terorism. Ce-i atat de greu de inteles? Sau crezi ca toti judecatorii, procurorii si controlorii de bagaje(SRI) sunt niste purtatori de adevar suprem-incontestabil?

  • Terorism era dacă era fapt de terorism împlinit !!

   Credeți că primeau 5 ani ????

   Era cel mult intenție (nici aia nu era dovedit) !

  • „István Beke şi Zoltánt Szőcs, lideri locali ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, au fost condamnaţi, pe 4 iulie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la câte cinci ani de închisoare pentru acte de terorism şi instigare la acte de terorism.”

   Au fost condamnati definitiv de cea mai inalta instanta din Romania pentru acte de terorism si instigare la acte de terorism. Ca sunt vinovati sau nu, conteaza prea putin. Judecatorii, care dau sentinte au decis in cazul asta ca cei doi indivizi sunt vinovati si au fost condamnati definitiv pentru acte de terorism şi instigare la acte de terorism. Mi se pare hilar ca pentru tipul asta de infractiuni se poate da eliberare pe buna purtare. Nu am nimic cu indivizii in cauza, mi se pare ciudata procedura pentru infractiuni de terorism, viol, trafic de persoane sau droguri.

   Cod Penal art295
   (1) Constituie acte de terorism următoarele infracțiuni atunci când sunt săvârșite în scopul tulburării grave a ordinii publice, prin intimidare, prin teroare sau prin crearea unei stări de panică:

   d) infracțiunile de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materialelor nucleare și a altor materii radioactive, precum și nerespectarea regimului materiilor explozive, prevăzute în art. 406-408;
   e) introducerea sau răspândirea în atmosferă, pe sol, în subsol sau în apă de produse, substanțe, materiale, microorganisme sau toxine de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor sau animalelor ori mediul înconjurător;
   f) amenințarea cu bombe sau cu alte materii explozive.

   (2) În cazul infracțiunilor prevăzute în alin. (1) lit. a)-d) se aplică maximul special al pedepsei prevăzute de lege, care poate fi sporit până la maximul ei general, iar dacă maximul general este neîndestulător, pedeapsa poate fi sporită până la maximul general al pedepsei imediat superioare.

   (3) În cazul infracțiunii prevăzute în alin. (1) lit. e), pedeapsa este detențiunea severă de la 15 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi, iar în cazul infracțiunii prevăzute în alin. (1) lit. f), pedeapsa este închisoarea strictă de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.
   (4) Tentativa se sancționează cu pedeapsa prevăzută pentru infracțiunea consumată sau cu o pedeapsă în cadrul limitelor imediat inferioare pedepsei prevăzute de lege pentru infracțiunea consumată.
   (5) Se consideră tentativă și producerea sau procurarea mijloacelor ori instrumentelor, precum și luarea de măsuri în vederea comiterii infracțiunilor prevăzute la alin. (1).
   (6) Înțelegerea în vederea săvârșirii de acte de terorism se pedepsește cu închisoare strictă de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.

  • Sus cu mâinile – evident mă gândesc la mine -față de aparatul argumentativ adus de Dvs.

   Evident că au primit 5 ani cu încadrare la lit. f – deci amenințarea.

   Totuși, urmează de văzut în ce măsură o convorbire telefonică între cei doi- constituie o

   ”amenințare”, care trebuie să fie public sau cel puțin față de terțe persoane , pentru că

   dacă petardele constituiau materii explozive erau încadrate la altă literă.

 5. Acum pot fi deportați în Ungaria.

 6. Eu le dădeam câte un an pt fiecare comitat în parte

 7. In SUA primeau 30 de ani, la noi ies dupa 3 ani. Zoli, ar trebui sa te faci judecator, crede-ma ca o astfel de decizie trece prin mai multe instante!

 8. Fac pariu ca acestia vor lovi!!

 9. Eu sunt curios cum se va termina treaba asta in instantele europene.

 10. 1.De la o posibila intentie, e cale lunga la fapte.
  2. Ungurii nu vor fi niciodata buni cetateni ai acestei tari… cred ca si majoritatea inflameaza rand la rand tristetea traita dupa 1920.
  3. Platim taxe, lucram omeneste, nu sarbatorim de 1 Dec., ne traim viata de zi, avem si prieteni romani… Lasati-ne in pace!
  4. Nu pomenesc de un cuvant (demers) intentionat, daca am fi asa europeni (de o parte si de alta) am vedeta ca nu e ceva de la Dracu’ nici aceasta 😊RESPECT

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.