G4Media.ro

Tribunalul Alba a blocat decizia primarului din Șona de a-l detașa pe…

Tribunalul Alba a blocat decizia primarului din Șona de a-l detașa pe secretarul comunei într-un post aflat la 70 de kilometri distanță. Secretarul îl acuză pe edil de abuzuri în serie comise în Primărie

Tribunalul Alba a suspendat, vineri, efectele unei decizii de luna trecută a primarului din comuna Șona-județul Alba. Prin această decizie, edilul Teodor Florin Mărginean (PNL) îl detașase pe Marian Bogdan Matei, secretarul comunei, într-un post similar, dar aflat într-o primărie aflată la 70 de kilometri distanță, în comuna Blandiana din același județ.

Între cei doi există de mai multă vreme o stare de tensiune după ce Matei a blocat mai multe decizii ale primarului pe considerentul că aplicarea acestora ar încălca legile. Referitor la acest proces, Matei a declarat pentru G4Media că ”motivele invocate de către mine au vizat existența unui exces de putere din partea autorității publice.”

Sentința de ieri este executorie și poate fi atacată cu recurs în 5 zile de la comunicare. În paralel, Matei pregătește depunerea unei acțiuni pe fond în care va solicita magistraților anularea deciziei de detașare în Blandiana, ca fiind nelegală.

  • Secretarul Primăriei Șona, Marian Bogdan Matei, după procesul pe care tocmai l-a câștigat: ”(…) am ajuns să îi înțeleg (într-o oarecare măsură) pe funcționarii care aleg să închidă ochii, să se facă a nu observa lucrurile care nu sunt corecte, legale, în condițiile în care până la această victorie, de etapă, s-a dus o luptă acerbă, extrem, extrem de grea, în care colegi, funcționari publici și instituții (am fost tentat să scriu ale statului, dar am serioase rezerve în a scrie că instituțiile sunt ale statului) s-au spălat pe mâini (din interes sau de frică, de teama unor repercusiuni).”

G4Media a dezvăluit, luna trecută, conflictul din Primăria Șona, aflată  în stare de alertă după ce Matei a sesizat Agenția Națională de Integritate, Agenția Națională a Funcționarilor Publici și Prefectura despre faptul că în instituție se iau sau se intenționează luarea unor decizii prin încălcarea prevederilor legale.

Într-un document trimis G4Media, Matei a afirmat că suferă de probleme cardiovasculare, iar medicul i-a interzis să conducă pe distanțe lungi, ceea ce îl pune în imposibilitatea de a accepta postul din comuna Blandiana.

El a susținut că decizia de detașare este un răspuns la acțiunile sale anterioare în care a refuzat să contrasemneze pentru legalitate zeci de acte administrative, emise de către Primar sau adoptate de către Consiliul Local Șona și a întocmit referate, informări, adrese prin care a adus la cunoștința edilului aspecte referitoare la proasta funcționare a aparatului de specialitate al acestuia. În plus, el ne-a transmis o înregistrare audio care despre care susține că dovedea intenția de trucare a unui concurs de angajare în Primăria Șona (mai jos, transcrierea convorbirii):

”Președinte comisie de concurs Marian Bogdan Matei: Alo!
Primar Teodor Florin Mărginean: E totul în regulă?
Președinte comisie: La urbanism nu întrunește băiatul ăla condițiile.
Primar: Ce face?
Președinte comisie: Nu întrunește condițiile!
Primar: Păi cum nu le întrunește condițiile, dacă condițiile așa au fost făcute?
Președinte comisie: Păi, condițiile sunt urbanism, arhitectură sau construcții. El nu are construcții că e geodez sau topograf.
Primar: Domnu…, Doamne, iartă-mă, dar… sunt consternat de-a dreptul, sunt consternat de-a dreptul…
Președinte comisie: Pentru?
Primar: Păi cum adică nu îndeplinește condițiile?
Președinte comisiei: Păi, domn primar, eu nu lucrez la ANFP, dacă ANFP-ul zice că trebuie să fac conform art. 5 din Legea…..(inițiatorul apelului telefonic a întrerupt convorbirea).”

Contactat de G4Media, primarul Mărginean a declarat că ”orice fel de înregistrare nu poate constitui o probă decât dacă este realizată de organele abilitate ale statului”, iar în privința secretarului a spus că ”în loc să se preocupe de activitatea ce-i revine potrivit fișei postului, domnul Matei Marian Bogdan lansează acuzații în toate domeniile, purtând un război personal care nu poate fi benefic pentru comuna noastră. Subliniez că, la rândul meu, am sesizat toate instituțiile abilitate cu privire la modul în care înțelege să lucreze domnul Matei Marian Bogdan.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. ROMANICA EDUCATA NORMALA … cand politicului i se permit abuzuri .. animalele politice isi arata coltii de hiena

  2. „Primar: Păi cum nu le întrunește condițiile, dacă condițiile așa au fost făcute?”
    Romania educata a penele asta e…
    Jumatatea mai proasta din USL.

  3. Primarul Marginean e un ticalos.

    • Crezi ca putea face ceva singur, fara sa il ajute prefectura și Consiliul Județean (unde primarul a fost vicepreședinte)? Acolo se trag sforile. O cloaca de ticalosi.