G4Media.ro

Tribunalul a suspendat Decizia prin care Nicolae Alexe a fost destituit din…

Tribunalul a suspendat Decizia prin care Nicolae Alexe a fost destituit din Poliție. Comisarul-șef se afla la comanda IPJ Olt, în ziua în care Alexandra Măceşanu a sunat la 112 pentru a cere ajutor

Ministrul Afcerilor Interne, Marcel Vela, este cel care a semnat decizia de destituire din Poliție a comisarului-șef Nicolae Alexe, în urma anchetei din care a reieșit că polițistul este responsabil de modul deficitar în care s-a acționat în cazul Alexandrei Măceşanu, din Caracal, adolescenta ucisă cu monstruozitate de Gheorghe Dincă.

Nicolae Alexe se aflat la comanda IPJ Olt, pe 25 iulie, 2019, ziua în care Alexandra Măceşanu a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Decizia privind destituirea sa a fost emisă de IGPR în 4 februarie 2020. În martie, Nicolae Alexe a solicitat, la Tribunalul Olt, anularea actului prin care a fost destituit din Poliţie.

Instanța a pronunțat marți, 5 mai, o soluţie prin care îi admite cererea lui Alexe, dispunând suspendarea executării dispoziţiei de destituire până la soluţionarea definitivă a cauzei.

Soluţia pronunţată marţi de Tribunalul Olt poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la comunicare.

„Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziţiei de destituire nr. 1242/04.02.2020 şi a dispoziţiei nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu recurs în 5 zile de la comunicare”, se precizează în soluţia pe scurt postată pe site-ul instanţei.

Sursa Foto: Poliția Olt

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. „Toți pentru justiție”. Dacă își mai aduce cineva aminte sloganul. Nu știu de unde a luat naștere sloganul asta. Mă îndoiesc că lumea care a ieșit în stradă în 2018 s-a identificat cu el în mod conștient. Celebrul caz Țăndărei îl demontează cu totul. Un alt exemplu aici în articol. Care justiție? Există justiție în România?

    • Nu ii vorba de justitie…ii vorba de legea angajatiilor la stat care orice ai face ramai pe post…esti medic…omori pe unul…tot acolo ramai….asa si in cazul asta….responsabilitate 0. D-asta ii viata asa frumoasa la STAT

  2. Ma doare capul dacă intram și în mafia din „Caracal”!!! Alt exemplu clar de lipsa a statului de drept! Ce zic eu „de drept”, a statului pur și simplu!!

  3. bugetarii sunt zei, nu va atingeti de ei, ei sunt sfinti, sunt deasupra problemelor voastre lumesti

  4. ” pana la solutionarea definitiva a cauzei ”
    Probabil ca s-a avut in vedere prezumtia de nevinovatie.Si mai este ceva.Despre liber profesionisti ( avocati ),de ce nu aminteste nimeni nimic pe-aici. De regula,ei sunt artizanii cauzelor cu solutii favorabile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.